Foto på bokkasse
kultur

Karlshamns bibliotek satsar på utökad tillgänglighet under corona

Inom projektet Allas möjligheter arbetar Karlshamns bibliotek brett för att nå ut och bli tillgängliga för fler då det just nu är extra många som inte har möjlighet att komma till biblioteket på grund av de tillhör en riskgrupp. Med besökarna i fokus genomförs därför olika insatser som Take away, ”Boken kommer” samt utökat antal nerladdningar i veckan av e-böcker.

Genom projektet Allas möjligheter vill biblioteken i Karlshamn visa på olika delar av vad biblioteket har att erbjuda och att biblioteket är mer än ett rum med böcker.

– Biblioteket är tillgängligt för dem som inte kan besöka någon av våra lokaler även i vanliga fall, men just nu är det extra många som inte har möjlighet att komma till biblioteket på grund av de tillhör en riskgrupp och därför satsar Bibliotek och Kultur inom Allas möjligheter under sommaren på att vara extra tillgängliga för användarna, säger Susanne Johnsson, tf. bibliotekschef i Karlshamns kommun.

Take away

Take away innebär att man kan ringa eller mejla biblioteket och beställa, efter önskemål, en kasse med böcker, film eller ljudböcker som hämtas på bestämt datum och tid utanför det bibliotek man har bestämt. Det går även bra att ha ett ombud som hämtar. Det som krävs är att ombudet legitimerar sig och visar låntagarens lånekort eller legitimation.

Boken kommer och fler e-böcker

Bibliotekets utökade Boken kommer-tjänst är till för den som är sjuk eller tillhör en riskgrupp och därmed inte har möjligheter att ta sig till biblioteket. Biblioteket plockar ihop en kasse efter önskemål och levererar till önskad adress.

– Under sommarmånaderna juni, juli och augusti erbjuder vi två nedladdningar i veckan av e-böcker och e-ljudböcker. Enklast är att läsa och lyssna på böcker i bibliotekets app Biblio, som kan hämtas kostnadsfritt i App Store eller Google Play, säger Susanne Johnsson.

För att ta del av tjänsterna kan boende i Karlshamns kommun kontakta Karlshamns stadsbibliotek på telefon 0454 812 40 eller via e-post: bibliotek.karlshamn@karlshamn.se

Välkomna!