Nina Andersson, näringslivschef i Karlshamn. Foto: Hanna Hörnbäck
kommun

Karlshamn får en egen näringslivsvecka

Under vecka 47 riktar Karlshamns kommun extra stora strålkastare på det lokala näringslivet. Karlshamn får då en alldeles egen näringslivsvecka – N som i Näringsliv. Satsningen blir ett årligen återkommande evenemang i syfte att stärka det lokala näringslivet.

Karlshamns kommun har under de senaste åren haft ett ökat fokus på näringslivsfrågor. Satsningen på en näringslivsvecka en gång om året är ytterligare ett sätt att tillsammans med näringslivet och lokala samarbetspartner stärka det lokala företagsklimatet.

Veckan kommer att fyllas av nätverksträffar, seminarier och föreläsningar för att lyfta fram företagens betydelse för samhället och skapa en mängd olika tillfällen för kommun och näringsliv att mötas. Att lyssna och mötas är ett sätt att lära och skapa förståelse för varandras roller.

Näringslivsveckan inleds med att tjänstepersoner och politiker besöker ett trettiotal olika företag runt om i hela kommunen. Senare under dagen bjuder Karlshamns kommun in till en kostnadsfri kick off på Stadsteatern i samarbete med Länsförsäkringar i Blekinge, Sparbanken i Karlshamn, Nordea och Sparbanken Eken.

ꟷ Vi hoppas på en fullsatt och energirik tillställning på Stadsteatern tillsammans med företagsledare, medarbetare, kommunrepresentanter och andra näringslivsintresserade. Vi på Karlshamns kommun ser verkligen fram emot att få möjlighet att möta många företagare och deras medarbetare under denna vecka, säger näringslivschef Nina Andersson.

En företagarpanel kommer att ta plats på scen för samtal om aktuella och viktiga företagsfrågor. Avslutningsvis ett föredrag av Pär Johansson, flerfaldigt belönad både som ledare och talare. Pär Johansson är känd från sitt stora engagemang i Glada Hudikteatern och drivs av en stark passion för det han gör, en del skulle kalla det galenskap. Med både skratt och gråt kommer publiken få ett kvitto på vad som kan ske om man tänjer på gränserna, trotsar fördomar, tror på människor och ger dem en chans att utvecklas. Föreläsningen passar alla typer av arbetsplatser.

– Att Pär kommer till invigningen av N som i Näringsliv känns fantastiskt kul. Pär pratar mycket om mjuka värden som är viktiga för alla arbetsplatser för ökad trivsel och bättre resultat. Jag tror ingen kommer att gå oberörd från den föreläsningen, säger Nina Andersson.

Senare under veckan kommer landshövding Ulrica Messing på besök och berättar om Länsstyrelsens roll i Blekinge. Upphandlingsskola och företagarträff på enkel svenska och andra språk är ytterligare något som erbjuds under veckan.