Årets pristagare Palle och Lisa Berntsson fick ta emot blommor och en check på 10 000 kronor från Marco Gustafsson, (C), politisk samordnare för landsbygdsfrågor.
kommun

Hällarydsparet är årets eldsjälar på landsbygden

Årets eldsjäl på landsbygden är utsedd. Det är Palle och Lisa Berntsson i Hällaryd som prisas för sitt engagemang i bygden.

För sjätte året i rad delade Karlshamns kommun ut stipendiet Årets eldsjäl på landsbygden. I år är det Hällarydsprofilerna Palle och Lisa Berntsson som får dela på 10 000 kronor.

Priset delas ut årligen till en eldsjäl eller organisation som genom sitt engagemang, sina initiativ och sin strävan, arbetat för landsbygden i Karlshamns kommun.  Pristagaren utses av Karlshamns landsbygds- och skärgårdsråd och årets kommer från Hällaryds samhällsförening:

Palle och Lisa Berntsson har under många decennier varit betydelsefulla personer för både Hällaryd som samhälle och för alla som bor här. Palle och Lisa har genom sitt engagemang nytänkande och genom sin förmåga att få alla att samarbeta mot gemensamma mål haft en mycket storbetydelse för Hällaryd. Palle och Lisa är delaktiga i mycket av de som händer i Hällaryd. De har till exempel varit drivande i att starta Hällaryds samhällsförening och Hällarydsdagen. Genom sitt engagemang i kyrkan i Hällaryd har de mött Hällaryds invånare i alla åldrar och Palle och Lisas personligheter deras snälla och hjälpsamma sätt har gjort att de är några av de mest välkända personerna i Hällaryd bland både gamla och unga. Palle och Lisa är goda förebilder och de är därför självklara eldsjälar på landsbygden.