Elever från Mörrums skola är med skyddshjälmar på inför första spadtaget för Mörrums nya skola
Alvin Johansson, Axel Ingves och Lilly Möller går alla i tredje klass och kommer om allt går enligt plan att få uppleva den nya skolan 2022.
skola

Första spadtaget för framtidsskolan i Mörrum

Elever och politiker tog ett gemensamt första spadtag för den nya framtidsskolan i Mörrum.

En ny toppmodern skola med fokus på hållbarhet och sund arbetsmiljö för elever och personal kommer att stå klar i Mörrum 2022. Nu är arbetet igång. Delar av den gamla skolan är riven och nu inleds byggnationen av den nya.

Lilly Möller, elev i Mörrum skola är på väg upp i grävmaskinen som nu är på plats inför byggnationen av den nya skolan.

− Det ska bli kul att få en helt ny skola säger Lilly Möller som står i JSB:s grävmaskin och blickar ut över rivningsområdet som snart ska bebyggas.

Skolan kommer att ersätta nuvarande Mörrumsskolan, Hästarydsskolan och Bolsgården och beräknas stå färdig inför höstterminen 2022.

− Detta har vi längtat efter, säger rektor Lena Willman och lyfter även fram det positiva med att elever och personal har kunnat vara delaktiga och blivit lyssnade på under hela processen.

Satsningen går helt i hållbarhetens tecken bland annat genom att nyttja ekosystemtjänster. Fläktsystemet kommer till exempel att hållas rent med hjälp av speciella bakterier som äter upp fett och hälsofarliga bakterier. Spillvärme kommer att tas tillvara på och självklart kommer solceller att installeras på taken. Det är en sund skola som kommer att stå klar i Mörrum om tre år.