Näringslivsutvecklare Mikael Persson
Näringslivsutvecklare Mikael Persson kliver in i rollen som företagsrådgivare. Foto: Annette Sandberg
kommun

Företagsrådgivare – ny roll på näringslivsenheten

Karlshamns kommun förbättrar servicen för de lokala företagarna genom den nya rollen företagsrådgivare. Det handlar om att stötta företagare genom att samordna, förenkla och vägleda.
– Vi vill att det ska vara enkelt att driva företag i Karlshamn, säger Mikael Persson som kliver in i rollen som företagsrådgivare.

Företagsrådgivaren finns till för den som har någon form av företagsfråga. Här får man vägledning och hjälp med att hitta rätt kontaktvägar inom och utanför den kommunala organisationen.

– Vi ser ett behov av att underlätta och förenkla för de företag som hör av sig och behöver någon form av vägledning, säger Mikael Persson som är näringslivsutvecklare på Karlshamns kommun, och som nu kliver in i rollen som företagsrådgivare.

Utveckling av Näringslivslotsen

Sedan tidigare har näringslivsenheten samlat ett antal olika tjänstepersoner för samtal och vägledning i företagsärenden inom ramen för Näringslivslotsen. Tjänsten företagsrådgivare är en vidareutveckling av den funktionen.

Den nya tjänsten som erbjuds till företagare i Karlshamn är en del av näringslivsenhetens uppdrag med att skapa goda förutsättningar för företag att startas, drivas och utvecklas här i Karlshamn.

– Tillsammans med mina kollegor inom olika delar av den kommunala organisationen ska vi med våra gemensamma kompetenser göra allt för att leverera en så god service som det bara går, säger Mikael Persson.