En ungdom håller fram ett paket cigaretter till en annan ungdom.
kommun

Föräldrar bjuds in till digital föreläsning om tobak och e-cigaretter

Den senaste tiden har vi märkt att e-cigaretter, så kallade vapes, förekommer i mycket unga åldrar. Därför bjuder vi in föräldrar och vårdnadshavare till en föreläsning om tobak och e-cigaretter.

Den senaste tiden har vi uppmärksammat att framför allt e-cigaretter (vapes) förekommer i mycket unga åldrar här i Karlshamn. Därför bjuder vi in föräldrar och vårdnadshavare till en digital föreläsning om hur vi kan prata med våra barn och ungdomar om rökning och tobak. Föreläsningen riktar sig till vuxna som har barn som närmar sig tonåren, eller redan är tonåringar.

– Vi ser detta som en varningssignal och vill därför uppmärksamma föräldrarna på det, och hjälpa dem att prata med sina barn om riskerna med tobak, säger Jenny Andersson som är folkhälsostrateg och trygghetssamordnare på Karlshamns kommun.

Föreläsningen handlar bland annat om hur vi kan prata med våra barn och unga om tobak och varför det är viktigt att förbli tobaksfria.

Delta i föreläsningen

Datum: torsdagen den 30 juni

Tid: 17:00-18:30

Föreläsare: Paulina Nyström. Professionell fotbollsspelare som jobbar som drogförebyggare och föreläsare hos Riksförbundet Kontraktsmetoden.

Länk till föreläsningen (Zoom): Klicka här för att titta på föreläsningen

Det finns plats för 300 deltagare, så det är först till kvarn som gäller.