Foto: Johan Lenell
omsorg

Festivalkonsert sänds på särskilt boende

Östersjöfestivalen är folkfest som brukar locka ut både besökare och invånare på Karlshamns gator och torg. I år kommer delar av festivalen även hem till dem som bor på särskilt boende.

Östersjöfestivalen lockar varje år ut oss till en stor stadsfest med musik, mat och marknad i fokus. Alla våra invånare kan dock inte ta sig ut till festivalen, till exempel de som bor på särskilt boende. Så i år får delar av Östersjöfestivalen komma till dem!

Lördagen den 23 juli bjuder Karlshamns kommun de som bor på våra särskilda boenden på festivalkalas. Vi sänder konserten på torget med Danne Stråhed och Dynamo på respektive boende, så att det blir festivalstämning i matsalen med ballonger, dessert och festivalmusik på tv:n där konserten sänds.

– Det är kul att vi kan göra något speciellt för våra äldre på särskilt boende, så att de också får uppleva den festivalstämning som råder på gator och torg under Östersjöfestivalen, säger Nina Andersson, chef för näringslivsenheten som samordnar årets arbete med Östersjöfestivalen.

Elisabeth Ahlqvist är aktivitetssamordnare på kommunen, och hon menar att om det är något pandemin har lärt oss så är det att vi behöver vara kreativa och hitta nya sätt att ta del av samhället.

– Det är ett fantastiskt initiativ och vi hoppas på att de som deltar får en fin stund tillsammans som kan skänka glädje och skapa ett gott minne från sommaren 2022, säger Elisabeth Ahlqvist.