earth hour
miljo

Earth Hour – tillsammans för planeten

Lördagen den 26 mars kl. 20:30-21:30 är det dags för Earth Hour. I samband med det vill vi uppmuntra alla till att släcka lamporna för att visa att vi står eniga i viljan om att skapa en bättre värld.

Earth Hour är en viktig symbolhandling och det mest klassiska sättet att vara delaktig är genom att släcka belysningen hemma. Genom att göra denna symbolhandling skickar du signaler till alla runt omkring dig och makthavare att du står enig i viljan om en mer hållbar framtid. Var delaktig i manifestationen genom att släcka lamporna hemma hos dig, men uppmuntra gärna även människor runt omkring dig att släcka lamporna på lördag kl. 20:30-21:30.

Karlshamns kommun har under flera år deltagit i manifestationen Earth Hour för att sätta fokus på klimatfrågan och uppmuntrat medarbetare att släcka lamporna. Vi på kommunen arbetar kontinuerligt med att energieffektivisera våra egna verksamheter och se över hur kommunen kan bli mer hållbar i framtiden.

Gör skillnad året runt

Under Earth Hour kräver vi att beslutsfattarna agerar. Men före och efter denna manifestation kan du göra skillnad direkt i din vardag genom att utgå från WFFs ”5B”.

  • Biffen – uppgradera dina matvanor. Ät mindre med bättre kött och mer proteiner från växtriket.
  • Butiken – handla mindre och miljösmart. Minska din belastning på jordklotet genom att dra ner på onödiga och ohållbara köp och överkonsumtion av prylar som kläder, möbler och elektronik.
  • Bilen – res klimatsmart! Om du har möjlighet, välj klimatsmarta transportsätt som elbil, kollektivtrafik, tåg eller cykel.
  • Bostaden – minska elförbrukningen. Genom att spara energi i din bostad är du med och hejda klimatförändringarna samtidigt som du minskar elräkningen.
  • Börsen – placera hållbart. Fråga efter investeringar som inte bidrar till den globala uppvärmningen eller utarmning av den biologiska mångfalden. Då visar du att det finns efterfrågan på gröna sparalternativ!

Läs mer om Earth Hour och hur du kan vara med på påverka här.