Foto på vänortutbytets logotype
kommun

Digitalt vänortsmöte med kulturella upplevelser

Efter att vid många tillfällen genom åren ha arrangerat olika vänortsmöten på plats, bjuder nu Karlshamns tyska vänort Stade in till digitala, kulturella möten under en hel vecka, den 10-17 juni. Detta görs med internationell inriktning och går under namnet ”Hallo, hej, hej, – tysk-dansk-svenska möten”.

Veckans program innehåller många olika arrangemang, från visafton med Bellman-tema till konferenser på teman som klimat och jämställdhet. Under fredagen den 11 juni får kommunen möjlighet att presentera ett fint axplock från Karlshamn, helt digitalt och med flera spännande inslag.

Lena Axelsson

Lena Axelsson modererar den digitala vänskapsdagen från Karlshamn.

– Vi startar klockan nio på morgonen med att kommunstyrelsens ordförande Per-Ola Mattsson och kommunfullmäktiges ordförande Marie Sällström sänder en förinspelad hälsning till vår vänort. Därefter deltar Johnny Martinsson, en av Karlshamns duktiga konstnärer. Under dagen kommer Kreativum och Eriksberg att presenteras och till lunch får vi njuta av ett avsnitt av Elin Sandelius fina matlagningsprogram. Dagen avrundas med ett inslag av ProMusica, ”Toner från tiljan”, som vi också kunde se under Kulturnatten, säger Lena Axelsson, chef för Karlshamns kommuns servicecenter.

Initiativtagare till det digitala vänortsutbytet är Karina Holst som är vänortsansvarig i Stade.

– Hela programmet är främst på tyska och riktar in sig på tyska tittare, säger Lena som är fredagens moderator på länk från Karlshamn.

– Förhoppningen är att våra tyska vänner ska kunna komma hit när pandemin är över och upptäcka allt det fina vi har att bjuda på i vår vackra stad med omnejd, säger Lena.

Alla inslag som sänds från Karlshamn under fredagen kommer allt efter hand att läggas ut på YouToube-kanalen – Hej Hej Karlshamn.