Per-Ola Mattsson, (S) kommunstyrelsens ordförande, Martin Niemann, projektledare Peab, Mats Dahlbom, (C) ordförande teknik- och fritidsnämnden, William Lavesson, projektledare Karlshamns kommun, Bodil Viktorsson, Hanna Viktorssons dotter.
Från vänster: Per-Ola Mattsson, (S) kommunstyrelsens ordförande, Martin Niemann, projektledare Peab, Mats Dahlbom, (C) ordförande teknik- och fritidsnämnden, William Lavesson, projektledare Karlshamns kommun, Bodil Viktorsson, Hanna Viktorssons dotter. Foto: Annette Sandberg
kommun

Byggstart av nya torgpaviljongen

Nu är den gamla torgpaviljongen riven och den nya är på gång. Trappa och kakel bevaras och får nytt liv i den nya byggnaden.

Onsdagen den 16 september samlades projektledare och politiker på Stortorget i Karlshamn för att vara med om byggstarten av den nya torgpaviljongen. På plats var även Bodil Viktorsson, dotter till Hanna Victorson, arkitekten bakom den gamla torgpaviljongen.

Bodil Victorrson, arkitekten Hanna Viktorssons dotter.

Bodil Viktorsson har nyligen flyttat tillbaka till Karlshamn och följer projektet med spänning.

– Hanna Victorson hade blivit både nöjd och tacksam över Karlshamns kommuns beslut att bevara det fina kaklet och trappan. Jag är övertygad om att hon även hade gillat byggnaden som nu kommer att ersätta den gamla, säger Bodil Viktorsson, som nyligen har valt att flytta tillbaka till Karlshamn och följer projektet med spänning.

Arkitektfirman Bjartmar och Hylta har skapa den moderna versionen av Hanna Viktorssons paviljong med kafé i två plan. Victorsons paviljong är nu riven och den nya byggnaden kommer att stå färdig på samma plats sommaren 2021.

Projektledaren William Lavesson visar skisser på hur den nya torgbyggnaden ska se ut inuti.

Projektledare William Lavesson visar skisserna över den nya byggnaden och hur de gamla delarna får nytt liv.