Bryggan i Kollevik som ska få en ny anslutning.
fritid

Bryggan i Kollevik är tillbaka nästa sommar

Den mellersta bryggan i Kollevik ligger inte i vattnet ännu, och den kommer heller inte att läggas i den här sommaren. Nästa år ska däremot bryggan vara på plats igen. 

– Vi vet att bryggan är mycket populär, men den har också varit i dåligt skick under flera år. Framför allt är den en risk eftersom anslutningen är smal och instabil, säger Linnéa Persson, markförvaltare hos Karlshamns kommun.

Det är den smala anslutningen mellan själva bryggan och land som är riskabel. De senaste badsäsongerna har vi också haft tillbud vid den här bryggan på grund av dess dåliga anslutning mellan land och hav. Det har varit ett par mindre allvarliga olyckor och en del händelser som hade kunnat resultera i olyckor.

Vädret satte stopp

I höstas bestämde vi oss för att göra en bättre anslutning till bryggan inför årets badsäsong. Tyvärr satte väder och vind käppar i hjulet. För att kunna konstruera en ny anslutning behöver bryggan ligga i vattnet under tiden, så att vi kan ta mått och anpassa konstruktionen. Den kalla och blåsiga våren gjorde det arbetet svårt, och bryggan slet sig när vi la i den.

Dessutom har vi likt många andra verksamheter haft högre sjukfrånvaro än vanligt i samband med coronapandemin, och vi har fått prioritera våra insatser.

– Jag vill förtydliga att det här inte är en konsekvens av besparingar. Bryggan i Kollevik kommer tillbaka nästa år, och den ska fortsättningsvis finnas kvar, säger Linnéa Persson.