Foto på en ung kvinna i blå rock som sitter och skrattar med en äldre kvinna
kommun

Även i år kommer ungdomar i Karlshamn att erbjudas feriearbete

I syfte att skapa sommarsysselsättning för Karlshamnsungdomar mellan 17 och 18 år kommer Karlshamns kommun även i år att erbjuda så kallade ferieplatser inom äldre- och barnomsorg, städ, vaktmästeri, fastighetsskötsel, kök, park och fritid. 

Trots att coronapandemin förra året satte stopp för ungdomar att sommarjobba inom omsorgen så fick alla 246 ungdomar som sökte feriearbete ändå jobb inom de kommunala verksamheterna.

– När det stod klart att vi på grund av smittrisken inte kunde ta in ungdomar inom omsorgen skapade vi nya platser där de kunde arbeta. Det var främst inom samhällsbyggnadsförvaltningen och våra bolag som nya platser erbjöds, säger Emma Aldén, enhetschef HR i Karlshamns kommun.

Att sysselsätta ungdomar prioriteras

Kommunen prioriterar att kunna sysselsätta ungdomar under totalt tre perioder under sommaren, och de erbjuds en lön på 72 kronor i timmen.

– Eftersom både de äldre och svaga och personal inom omsorgsverksamheten i sommar är vaccinerade kommer vi att kunna erbjuda feriearbete även inom denna verksamhet i år.

Vill erbjuda så många som möjligt feriearbete

I år erbjuds, liksom föregående år, även 18 platser inom fastighetsskötsel hos bostadsbolaget Karlshamnsbostäder. I dagsläget har drygt 200 ungdomar sökt ferieplats på kommunen.

– Det är två veckor kvar på ansökningstiden så vi räknar med att vi hamnar på ungefär lika många sökande som förra året som då var uppåt 250. Vi har ju en budget att förhålla oss till men siktar på att även i år kunna erbjuda så många ungdomar som möjligt sommarjobb hos oss, säger Emma.

Det är ungdomar födda 2002, 03 och 04 som är folkbokförda i kommunen som är kvalificerade till feriearbete inom alla kommunens olika verksamheter under perioden 14 juni-13 augusti. För att bli erbjuden arbete ska ungdomen heller inte haft någon ferieplats på kommunen tidigare.

Här kan du som är 17-18 år söka feriearbete.