Åsa Nygren, tillträdande ekonomichef i Karlshamns kommun.
Åsa Nygren, tillträdande ekonomichef i Karlshamns kommun
kommun

Åsa Nygren ny ekonomichef

Karlshamns kommun har rekryterat Åsa Nygren som ny ekonomichef. Åsa tillträder sin tjänst den 23 mars och efterträder Mats Sellfrid som har gått vidare till annan tjänst.

Åsa Nygren nyss fyllda 40, bor i Ronneby och kommer närmast från Region Blekinge där hon sedan 2011 har varit ekonomichef för Hälso- och sjukvården. Som ekonomichef i Karlshamns kommun ingår ansvaret för Ekonomiavdelningen med 27 anställda där även Upphandlingsenheten ingår.

– Jag är nöjd och glad över att Åsa valt att bli vår nya ekonomichef. Hennes kunskap och intresse för att utveckla verksamheter och ekonomifunktionen gör henne mycket lämplig för tjänsten, säger kommundirektör Daniel Wäppling.

Åsa Nygren bor i Ronneby och ser framemot att byta färdriktning mot Karlshamn med nytt fokus, en helt ny verksamhet, nya perspektiv och att få lära känna nya kollegor och medarbetare.

Utmaningarna är många med ett kostnadsläge som behöver sänkas. Det är främst den demografiska utvecklingen i kombination med begränsade resurser som utgör den stora utmaningen, menar Åsa Nygren.

– Det handlar i stort om att få våra resurser att räcka till väldigt mycket. En annan viktig del är att ge medarbetare en rimlig chans att förstå sin viktiga del i helheten. Traditionellt har ekonomer haft ett kamrersuppdrag, det gäller överallt och inte specifikt för Karlshamn. En organisation behöver även medarbetare som arbetar med verksamhetsutveckling och en bra balans däremellan, säger Åsa Nygren.