Foto på Anders Svensson
fritid

Årets ungdomsledarstipendiat är utsedd

Det är Anders Svensson, Carlshamns Badmintonförening, som i år får Karlshamns kommuns ungdomsledarestipendium på 25 000 kronor.

Anders Svensson, 53 år, har varit badmintontränare i uppåt 35 år. När han fick beskedet om att han fått årets stipendium reagerade han såhär:

– Äntligen!

Anders har nämligen gått och väntat på att få stipendiet.

– Jag hade blivit väldigt ledsen om jag inte någon gång hade blivit uppmärksammad för mitt långa engagemang i föreningen. Detta stipendium är ett erkännande, att mitt arbete betalat sig. Jag är så tacksam och glad!

Trots att Anders tycker att uppskattningen är viktigare än pengarna så kommer de 25 tusen kronorna väl till pass.

– Jag ska använda pengarna till en ny förstärkare till stereon och till den Australienresa vi i familjen planerar framöver för att hälsa på de två utbytesstudenter vi har och haft boende hos oss.

Anders fick badmintonen bildligt sett i modersmjölken.

– Min pappa Ove startade alla badmintonklubbar i Blekinge en gång i tiden och jag började själv spela tidigt. Jag var med att grunda Carlshamns Badmintonförening 1998 då Asarums AIF och Ungdomsringen gick ihop och blev Carlshamns Badmintonförening.

Delegationens motivering lyder:

”Med sitt oerhörda engagemang, sin pedagogiska ådra och sin didaktiska förmåga har Anders varit ett nav inom badmintonsporten i Karlshamn under större delen av sitt liv. Oavsett gruppens nivå får han såväl barn som ungdomar och vuxna att trivas, utvecklas och blomstra under sina vingar. Anders är helt enkelt en sann eldsjäl. ”

Delegationen består av presidierna i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och fritidsnämnden.

Stipendiet kommer att delas ut vid en sammankomst i Rådhuset torsdagen den 12 december klockan 18:30 i Rådhussalen.