fritid

Årets unga ledarstipendiat är utsedd

Nu är det klart vem som i år får stipendiet för unga ledare. Det är Adam Erlandsson som äras med 10 000 kronor för sin insats i Carlshamns Crusaders Hockey Club.

Adam Erlandsson, 24 år, började spela hockey i Mörrum när han var åtta år, men slutade när han var tolv. När han sen var i 17-18 åldern blev han sugen på att börja träna igen, men var då för gammal för att börja i Mörrum hockey.

– Det var någon som då nämnde att det fanns ett rekreationshockeylag, typ Korpen, i Jämshög men dit tyckte jag det var lite för långt att åka, så jag startade helt enkelt ett eget lag i Karlshamn hösten 2015, berättar Adam.

Satsar på att få in kvinnor i laget

Idag har laget 47 medlemmar mellan 16 och 56 år och 15 personer står i kö för att få börja spela i laget.

– Det är en härlig blandning folk, men tyvärr har vi inga tjejer med i laget än men vi jobbar på att få in dom, säger Adam.

Delegationen, som består av presidierna i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, fritidsnämnden och kulturnämnden, motiverar sitt val av Adam såhär:

”Med ett glödande engagemang och fantastiskt driv grundade Adam Carlshamns Crusaders Hockey Club 2015. Föreningen har sedan dess växt så det knakat och gett många möjlighet att spela rekreationshockey. Adam ser med sitt varma och inbjudande sätt till att alla känner sig välkomna i föreningen.”

Chockad och glad över utmärkelsen

– Jag blev chockad men framförallt otroligt glad när jag fick veta att jag fått stipendiet, säger Adam som ännu inte vet till vad han ska använda pengarna som stipendiet inbringar.

Adam arbetar i dagsläget tvåskift på Volvo i Olofström men har sökt in till Blekinge Tekniska Högskola till hösten för att läsa till mjukvaruingenjör.

– Jag får veta om jag kommer in i mitten på juli men ska, oavsett om jag börjar plugga i Karlskrona eller inte, att bo kvar i Karlshamn och fortsätta leda Carlshamns Crusaders Hockey Club – det är så otroligt roligt!

Stipendiet som är på 10 000 kronor delas i år ut för sjätte gången och Adam Erlandsson tar emot utmärkelsen på Stora Scenen i samband med Östersjöfestivalens invigning torsdagen den 18 juli cirka klockan 20.45.

FAKTA rekreationshockey

Rec-hockey (rekreationshockey) är hämtat från Nordamerika och spelas av unga som gamla, nybörjare som rutinerade, tjejer och killar. En organiserad form av ishockey, där alla kan få vara med, både i träningsform och i seriespel. Idag finns det fantastiska exempel på serier och hela ligor där denna typen ishockey spelas. Tendensen är att allt yngre, nybörjare och de som slutade alldeles för tidigt testar på spel i dessa serier.