Tre glada barn utomhus.
fritid

Anmäl din förening till att bemanna barnens sommaraktiviteter

Nu söker vi föreningar som vill göra skillnad för barnen i sommar! Det är ett bra tillfälle för föreningar att locka fler barn och unga genom att låta dem prova på det föreningen gör.

Karlshamns kommun behöver föreningarnas hjälp att under sommaren ordna aktiviteter för barn och unga i låg- och mellanstadieålder i några av våra bostadsområden. I samarbete med bostadsbolagen SBB och Karlshamnsbostäder vill vi skapa möjligheter för en mer meningsfull fritid i Fridhem, Dalsland och på Bygatan under sommarlovet.

Föreningen ska vara på plats i bostadsområdet och ordna aktiviteter utifrån sin ordinarie föreningsverksamhet. Eller kanske ha en annan aktivitet som passar den målgrupp som föreningen vanligtvis vänder sig till. Aktiviteterna ska ske på torsdagar mellan klockan 15.00 och 20.00. Föreningen får 2 000 kronor per tillfälle i ersättning.

I första hand vänder sig erbjudandet om att bemanna sommaraktiviteter till bidragsberättigade föreningar som har ungdomsverksamhet. I andra hand vänder vi oss till övriga bidragsberättigade föreningar och i tredje hand till resterande föreningar. Ett krav är att föreningen ska ha sitt säte och bedriva verksamhet i Karlshamns kommun.

Det här ingår i uppdraget

Föreningen ska vara på plats i bostadsområdet och ordna aktiviteter på torsdagar klockan 15.00- 20.00. Aktiviteten ska bemannas med minst tre personer, varav åtminstone en ska vara 18 år eller över. Sommaraktiviteterna startar den 1 juli (vecka 26).

För att besökare ska känna igen föreningen som anordnar aktiviteter vill vi gärna att alla som representerar föreningen har någon form av klubbkläder på sig. De som håller i aktiviteter kommer att få tillgång till en lokal på plats att utgå ifrån, men förutsättningarna ser lite olika ut på de olika platserna.

En mer utförlig arbetsbeskrivning och annan praktisk information får föreningen i samband med att arbetspassen delas ut.

Boka arbetspass via e-tjänsten senast den 18 juni

Föreningar kan boka arbetspass via en e-tjänst:

Föreningsbemanning i bostadsområden – intresseanmälan

Anmäl föreningen till de datum som passar er – det kan vara allt från ett till samtliga tillfällen. Ni väljer också i vilket eller vilka bostadsområden ni vill genomföra era aktiviteter. Det är bra om respektive förening bokar flera arbetspass så att vi får så bra kontinuitet i arbetet som möjligt. Beroende på hur många föreningar som anmäler sig tilldelas respektive förening ett antal tider.

Sista dag att boka arbetspass är fredagen den 18 juni.  Om alla arbetspass inte är bokade till dess kommer vi att öppna upp e-tjänsten igen för nya ansökningar.

Frågor?

Har du som representant för en förening frågor eller funderingar?

Hör av dig till Johanna Magnusson Tomasdotter på telefon 0454-813 83 eller via e-post: johanna.magnussontomasdotter@karlshamn.se.