Ällhölens badplats i Ringamåla.
fritid

Ällhölen fortsätter att vara en kommunal badplats

Nu är ett nytt arrendeavtal klart för Ällhölens badplats i Ringamåla, som kommer att fortsätta vara en kommunal badplats.

Ällhölens badplats i Ringamåla är sedan länge en kommunal badplats, men Karlshamns kommun äger inte marken som badplatsen ligger på och har aldrig gjort det. Efter att marken bytte ägare för ett par år sedan har arrendeavtalet och tillhörande ersättning omförhandlats. Nu är ett nytt avtal på plats som fortsättningsvis ger Karlshamns kommun rätt att använda platsen till kommunal badplats.

– Vi är mycket glada att vi har ett nytt avtal på plats som gör det möjligt för oss att ha en kommunal badplats i kommunens nordvästra delar. Och vi är tacksamma att fastighetsägarna gör det möjligt genom det nya avtalet, säger Linnéa Persson som är markförvaltare i Karlshamns kommun.

Ällhölens badplats är populär och flera invånare i trakten har uttryckt en oro över att badplatsen ska försvinna.

– Badplatsen är viktig för en levande landsbygd och med ett nytt avtal kan vi nu blicka framåt för att utveckla badplatsen. Nu till sommaren ska vi fylla på mer sand, säger Linnéa Persson.

Framöver hoppas Linnéa Persson att kunna investera i nya bryggor som kan ersätta de nuvarande bryggorna på badplatsen som inte är i så bra skick i nuläget.