Förenings- och aktivitetshuset på Asarums idrottsplats. Foto: Hanna Hörnbäck
kommun

Aktivitets- och föreningshuset på Asarums idrottsplats är klart

Byggnaden på Asarums idrottsplats står klar och är redo att tas emot av föreningar. Med tiden hoppas kommunen på att Asarums idrottsplats blir ytterligare en central plats i Karlshamns kommun för idrotts- och friluftsliv.

I ett samarbete mellan Kultur- och fritidsavdelningen och fastighetsavdelningen har ett nytt aktivitets- och föreningshus tagits fram. Istället för att renovera gamla klubbstugan på idrottsplatsen togs beslutet att bygga en helt ny, som även kan användas av flera föreningar och allmänheten. Med tiden hoppas kommunen på att Asarums idrottsplats blir ytterligare en central plats i Karlshamns kommun för idrotts- och friluftsliv.

Målet är att Asarums idrottsplats blir en central plats för olika föreningar, men också ett värdefullt tätortsnära rekreations- och friluftsområde med intilliggande motionsspår, swimrun-banor och en spontanidrottsplats. Aktivitet- och föreningshuset kan även användas av allmänheten där det ska finnas möjlighet att duscha efter att ha använt rekreations- och friluftsområdet som ligger intill.

I dagsläget kommer föreningarna Asarums IF och Karlshamns OCR att använda byggnaden. Invigningen av aktivitets- och föreningshuset sker i slutet på maj, mer information om invigningen kommer inom kort.