Rehabenheten fick ta emot utmärkelsen "Årets arbetsplats 2019". Från vänster: Katarina Nilsson, Kajsa Strömgren, Åsa Henningsson, Maria Thomasson, Christel Fridh, Niklas Persson, Jessica Thomasson och Anette Skåre.
kommun

​Rehabenheten är årets arbetsplats 2019

Förra året ställdes utdelningen av ”Årets arbetsplats” in på grund av coronapandemin. Idag delades den försenade utmärkelsen ut på digital väg. Personalen på Rehabenheten blev minst sagt överraskade när deras Teamsmöte togs över med så mycket pompa och ståt som ett videomöte tillåter.

Varje år vid denna tid delar vi ut utmärkelsen ”Årets arbetsplats” till en kommunal arbetsgrupp eller arbetsplats där verksamheten kännetecknas av goda resultat under det gångna året. Med goda resultat menas en verksamhet som har genomfört sitt uppdrag på ett utmärkande sätt med fokus på kvalitet och dem de är till för. De som gör det lilla extra, och som även är en arbetsplats som kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet och fokus på verksamhetsutveckling.

Kommunstyrelsens vice ordförande Mats Dahlbom (C), omsorgsnämndens ordförande Leif Håkansson (S), chefen för omsorgsförvaltningen Torill Skaar Magnusson, verksamhetschefen Rebecca Welander och kommundirektören Daniel Wäppling dök upp mitt i Rehabenhetens digitala arbetsplatsträff för att dela ut utmärkelsen ”Årets arbetsplats 2019”.

– Det här handlar om att vi vill uppmärksamma dem som skapar mervärde för dem vi finns till för. Det gör ju alla verksamheter i kommunen, men vi vill lyfta fram dem som sticker ut lite extra. Och i år är det ni, sa Daniel Wäppling.

Förutom äran och ett diplom får arbetsplatsen en check på 19 500 kronor som de tillsammans kan spendera på en kompetensutvecklande aktivitet.

Datorskärm med videomöte med flera deltagare.

Rehabenheten fick ta emot utmärkelsen “Årets arbetsplats 2019” via ett videomöte.

I sitt inledningstal pekade kommunstyrelsens vice ordförande Mats Dahlbom på vad han tror gör den här arbetsplatsen så framgångsrik:

– Jag tror att glädje är en av nycklarna i det här. Anledningen till att vi gör det vi gör handlar ju om att man får tillbaka det man ger. Det man får då är inte bara lön, utan även känslan av att göra nytta för någon annan och sprida glädje, sa Mats Dahlbom.

Torill Skaar Magnusson är chef för omsorgsförvaltningen och hon lovordade de fina relationer som finns i arbetsgruppen och arbetet de lagt ner på att samla in oanvända hjälpmedel. Ett arbete som syns i de ekonomiska resultaten också.

Det var inte direkt jubel och applåder som utbröt bland de förvånade mötesdeltagarna hos Rehabenheten. Men efter ett tag trillade polletten ner.

– Vi är helt chockade! Vi förstod inte alls vad som hände när det trillade in folk i vårt APT, sa John Tenland som är en av sjukgymnasterna.

Sammanhållningen är en framgångsfaktor

Arbetsterapeuterna Anette Skåre och Jessica Thomasson är de medarbetare som för ett bra tag sedan skickade in en motivering till varför just Rehabenheten borde bli årets arbetsplats 2019. Dagen till ära satt de i samma rum för att delta i mötet – helt ovetandes om vad som var på gång.

– Vi är helt chockade! Det var så längesen vi skickade in nomineringen, vi hade nästan glömt bort det.

I sin motivering berättar de om arbetet som Rehabenheten gjort för att göra det möjligt för patienterna att komma hem från sjukhuset tidigare. Arbetsgruppen har också jobbat mycket med att hitta individuella lösningar som ger patienterna ett självständigare liv och i många fall gör att de kan bo kvar hemma längre.

Vid utdelningen av ”Årets arbetsplats” lyfter de fram gruppens samlade, långa erfarenhet och olika bakgrunder som en framgångsfaktor i arbetet. De känner sig trygga i sina roller, och i gruppen som helhet.

– En stor del av framgången ligger i just sammanhållningen. Den gör oss till de starka personerna som vi blir i arbetet. Med varandras hjälp kan vi hantera den stress och de livsöden som vi möter i jobbet.

På Rehabenheten jobbar arbetsterapeuter, sjukgymnaster, fysioterapeuter och en rehab-assistent.

– Jag tycker att det är fantastiskt att vi som är en liten enhet i en stor kommun med många arbetsplatser blir uppmärksammade för det vi gör, sa sjukgymnasten Åsa Henningsson.

– Jag som är ny här måste säga att det känns fantastisk att få komma in i en sådan här grupp, sa Kajsa Strömgren som är fysioterapeut.

Motiveringen lyder

Juryn som bestått av Per-Ola Mattsson, ordförande i kommunstyrelsen, Mats Dahlbom, vice ordförande kommunstyrelsen, kommundirektör Daniel Wäppling och HR-specialist Jessica Lindström gav följande motivering till utmärkelsen:

”Ni har genom effektiviseringar och medveten hantering av tekniska hjälpmedel bidragit till besparingar inom enheten samt att ni genom ert förbättringsarbete skapat förutsättningar att ge brukarna ökad livskvalité. Ni visar på hög förmåga och tillgänglighet att sprida kunskap samt genom ett aktivt arbete bidra till ökad kompetens samt säker arbetsmiljö för era kollegor inom omsorgen. Ni bidrar till varandras arbetsmiljö som kännetecknas av delaktighet, engagemang och trygghet, vilket genererar till hög frisknärvaro samt trivsel på arbetsplatsen. Ni är värdiga vinnare av utmärkelsen Årets arbetsplats i Karlshamns kommun år 2019”.