Presentkortens giltighetstid är ett år vilket gör det möjligt att shoppa i lugn och ro vid tillfällen då det är mindre trängsel.
kommun

​Karlshamns kommun väljer jul- och hedersgåvor som gynnar det lokala näringslivet

I år uppmärksammar Karlshamns kommun sina medarbetares insatser med en extra generös julklapp. Eftersom julklappen består av presentkort från Karlshamns Centrumförening stödjer kommunen samtidigt de lokala företagen. Även hedersgåvorna kommer i år att till stor del bestå av presentkort som gynnar det lokala näringslivet.

Karlshamns kommun delar ut alla gåvorna lagom till jul, Julgåvan består av ett presentkort på 200 kronor som delas ut till alla anställda. Hedersgåvan delas ut till medarbetare som varit anställda i 25 år. I år har jubilarerna möjlighet att välja mellan ett presentkort på 6 500 kronor, en cykel, en klocka eller ett konstverk. Av totalt 39 jubilarer har 33 valt presentkortet. Oavsett vad de väljer får jubilarerna också ett presentkort på 600 kronor att spendera på någon av kommunens restauranger.

− Jag är glad och stolt över att vi på detta sätt kan gynna det lokala näringslivet som på många håll har det väldigt tufft just nu. Handeln och besöksnäringen är några av de värst drabbade branscherna. Nationella åtgärder för att rädda jobb och företag är extremt viktiga men även lokala insatser kan göra skillnad. Presentkorten är ett sätt för oss att bidra och värna om våra lokala företagare, säger Nina Andersson, näringslivschef.

Presentkorten har en giltighetstid på ett år och gäller i kommunens alla anslutna butiker, caféer, restauranger med flera, hela listan hittar du på Karlshamns Centrumförenings webbsida.