Foto på helena Torstenson
Foto: privat
fritid

​Årets ungdomsledarstipendiat är Helena Torstenson

Det är Helena Torstenson, Karlshamns Segelsällskap, som i år får Karlshamns kommuns ungdomsledarstipendium på 25 000 kronor.

Helena Torstenson var fem år när hon själv började segla – det var för 36 år sedan. Sedan dess har hon gjort många seglatser och fått andra barn och ungdomar att få vind i seglen. Att hon nu blivit utsedd till årets ungdomsledarstipendiat gör henne väldigt glad.

– Det känns fantastiskt att få detta pris med tanke på hur många timmar jag lägger på mitt ideella engagemang, säger Helena.

Viktigast är att ha roligt

Som ungdomsledare tycker Helena att det viktigaste är att vara positiv och förmedla glädje.

– Det är viktigt att brinna för det man lär ut och att man lär ut saker på ett positivt sätt, eftersom det smittar av sig. Jag använder mycket lek i mina grupper, för det viktigaste är att ha roligt!

Hon har fin hand med barnen och är omtyckt av sina adepter

Delegationen, som består av presidierna i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och teknik- och fritidsnämnden, motiverar sitt val med följande rader:

”Med sin stora erfarenhet, organisatoriska förmåga och pedagogiska kunskaper skapar Helena en trygg miljö för Karlshamns unga seglare att lära sig och utvecklas i. Hon har fin hand med barnen, är fantastiskt engagerad och oerhört omtyckt av sina adepter.”

Hon ska köpa segel för pengarna

Stipendiet kommer att delas ut vid kommunfullmäktigesammanträdet i Rådhuset måndagen den 7 december och prissumman är på 25 000 kronor.

– Jag ska använda pengarna till att köpa ett nytt segel som jag ska använda under SM i Express som går av stapeln i Karlshamn nästa år, säger Helena.