kultur

​Årets Alice Tegnér-stipendium går till ”TrumPeter”

Årets Alice Tegnér-stipendium på 25 000 kronor går till Peter TrumPeter Svensson, en erkänd musiklärare i Karlshamns kommun.

För många har 2020 varit det sämsta året någonsin. För Peter Svensson har det karriärmässigt varit det bästa. I september fick han Framtidens Musikpris i kategorin Enastående pedagogisk gärning och nu tilldelas han årets Alice Tegnér-stipendium. Framgång föder framgång, sägs det och Peter är benägen att skriva under på det.

Han blev helt paff när han blev uppringd av kulturnämndens ordförande i fredags.

– Jag visste att mina föräldrar nominerat mig och tänkte att nu blir ju pappa glad, men så fick jag veta att fler nominerat mig och då kändes det ännu större att få stipendiet, säger Peter.

Stolt att tillhöra skaran av stipendiater

Peter Svensson har varit anställd i Karlshamns kommun i 26 år och lärt ut slagverk på Karlshamns kommunala musikskola med glädje under alla år.

– Jag har världens bästa jobb!

Bland annat kan han stolt nu sälla sig till den skara kulturbärare som fått stipendiet genom åren. 2015 fick Peters forne elev Johan “Shellback” Schuster, numera framgångsrik musikproducent, låtskrivare och musiker det ärofyllda stipendiet.

– Det känns helt fantastiskt att få äran att vara med i detta fina sällskap, säger Peter Svensson.

TrumPeter sätter puls i Karlshamns musikliv

Delegationens motivering lyder:

”Peter Svensson tilldelas 2020 års Alice Tegnérstipendium för sin mångåriga och uthålliga insats inom föreningslivet. Med sin musikaliska kunskap och som inspiratör för barn och unga har han satt stora avtryck i staden. TrumPeter sätter puls i Karlshamns musikliv.”

Delegationen består av Kommunfullmäktige, Kommunstyrelsen och Kulturnämnden. Stipendiet är på 25 000 kronor och kommer att delas ut vid kommunfullmäktiges sammanträde den 7 december.