DCIM100MEDIADJI_0027.JPG
Näringsliv

Viktig info till dig i besöksnäringen

Under vecka 45 – 48 kommer ca 1000 entreprenörer till Södra Cell Mörrum för att göra underhållsarbete under företagets stopp.

De planerade åtgärderna görs för att säkra fabrikens tillgänglighet, arbetsmiljö och miljöprestanda. därutöver finns de lagstadgade kontroller och besiktningar som måste utföras. Stoppinformation har skickats ut till alla berörda leverantörer och ett mycket noggrant säkerhetsarbete kopplat till smittspridning internt är inrättat i nära dialog med Region Blekinge.

Vid sidan om entreprenörernas arbetstid kommer de förmodligen att tillbringa mycket tid på hotell, vandrarhem, campingar, restauranger och krogar. Vi hoppas såklart stoppet innebär mycket positivt för era företag. Som ägare till en verksamhet är ni en viktig spelare att hjälpa till med att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. En vädjan från Södra Cell Mörrum och Karlshamns kommun är att vi alla hjälps åt och samverkar för allas säkerhet och välmående.

Har ni frågor till Södra Cell Mörrum, eller om det uppkommer ovälkomna situationer hos just er som kan härleda till personer som har med Södras stopp att göra uppskattas om ni kontaktar Södras Tf HR-chef Jens Svensson, tfn 0454-59510 eller e-post jens.svensson@sodra.com Vill ni ställa frågor till Karlshamns kommun så finns vi också tillgångliga, kontakta gärna Näringslivschef Nina Andersson, tfn 0735-302810 eller e-post nina.andersson@karlshamn.se

Tack för er förståelse!