Hantverkshuset Styrmansgården

Vi arbetar för att hitta lämpliga arbetsuppgifter till alla arbetstagare efter deras intresse och förmåga. Vi uppmuntrar dem till egna initiativ och ett socialt samspel i gruppen och verkar för att de ska öka sitt sociala nätverk och genom arbetet stärker vi deras självkänsla mot större självständighet.

Här är våra grupper samlade som arbetar med olika former av hantverk:

Vävgruppen
Väver till exempel trasmattor, diskhanddukar, dukar och klipper mattrasor. Virkar grytlappar, stickar halsdukar och handledsvärmare. Broderar dukar och kuddar. De maler även papper.
Telefon: 0454 – 810 27.

Tryckgruppen
Färgar och trycker tyg till Sygruppen (före detta Affären), som syr olika saker av dem. Tygerna manglas för att inte färgen ska försvinna. Mönstren på tygerna är ritade av arbetstagarna i daglig verksamhet. Vi trycker tyger både till ställen inom kommunen och till privatpersoner.
Telefon: 0454 – 818 96.

Sygruppen (före detta Affären)
Syr bland annat ryggsäckar, lapptäcken, mjukisdjur, kuddar, gardiner, olika väskmodeller, necessärer, förkläden, grytlappar med mera.
Telefon: 0454 – 812 98

Skapargruppen
Arbetar med pyssel av olika slag, måleri, bild, lera, dans och musik.

Försäljning av hantverk  
Kunder är välkomna att besöka Hantverkshuset Styrmansgården. Det går bra att beställa våra tyger och produkter. Ring gärna före besöket så att vi har möjlighet att hjälpa dig.