Etapp fem på Östra piren.
Kommunstyrelsen väljer att sälja fastigheterna på Östra piren. Förslaget går vidare för beslut i kommunfullmäktige den 23 maj.
politik

Kommunstyrelsen vill sälja fastigheterna på Östra piren

Kommunstyrelsen i Karlshamn är enad om att man vill sälja fastigheterna på Östra piren. Förslaget tas upp för beslut i kommunfullmäktige den 23 maj.

Fastigheterna på Östra piren ägs av Karlshamnsfastigheter AB som är ett dotterbolag till Stadsvapnet i Karlshamn som i sin tur ägs av Karlshamns kommun. Under tisdagens sammanträde beslutade kommunstyrelsen att man vill inleda arbetet för att sälja fastigheterna på Östra piren. Förslaget läggs fram för beslut i kommunfullmäktige den 23 maj.

Att skapa förutsättningar för expansion och ett expansivt företetagsklimat har varit huvudanledningen till att Karlshamns kommun engagerat sig i uppförandet av Östra piren. Resultatet av detta har visat sig vara till gagn för hela kommunen. Det är dock ingen kommunal angelägenhet att på sikt förvalta och äga ett fastighetsprojekt som Östra piren.

Kommunstyrelsens beslut innebär att man föreslår kommunfullmäktige att låta specialister inom området kommersiella fastigheter ta fram ett prospekt för att nå ut till presumtiva intressenter.

Gruppledare för politiska partier samlade i Rådhussalen i Karlshamn.

Gruppledarna i bild från vänster: Per-Ola Mattsson (S), Charlott Lorentzen (MP), Magnus Gärdebring (M), Bodil Frigren (L), Björn Tenland Nurhadi (SD), Mats Dahlbom (C) och Britt Jämstorp (KD). FOTO Annette Sandberg

Kommunstyrelsens samtliga 15 förtroendevalda som representerar socialdemokraterna, moderaterna, sverigedemokraterna, centern, miljöpartiet, kristdemokraterna och liberalerna står bakom beslutet.