Om musikskolan

Karlshamns musikskola startade 1962. Tusentals elever har lärt sig spela och sjunga genom att delta i Musikskolans undervisning. Vi på musikskolan gör allt för att du ska uppleva musikglädje som överbryggar generationsgränser och musikstilar. Musiken är ett internationellt språk och vart du än hamnar i världen kommer du att ha goda möjligheter att hitta vänner och spelkompisar genom musiken.

Musikskolans lärare är hängivna uppgiften att ge dig goda kunskaper och visa dig hur du ska utveckla din musikaliska förmåga på bästa sätt. För att det ska lyckas är det viktigt att både du som elev och dina föräldrar förstår att själva musiklektionen bara utgör en del av vad det innebär att vara elev på Musikskolan. Det förutsätts att du övar själv mellan lektionerna och genomför de hemuppgifter du och din lärare kommit överens om. Läraren visar dig men inlärningen, att öva på ditt instrument eller öva din röst, det måste du själv ta ansvar för.

Som elev i Musikskolan vill vi gärna att du så snart din lärare bedömer att det är möjligt även medverkar i ensemble. Ensemble betyder tillsammans och att musicera tillsammans i en orkester, en kör eller någon mindre instrumentkonstellation är utvecklande både musikaliskt och socialt. Som elev i Musikskolan blir du en del av Karlshamns fantastiska musikliv och du träffar många nya vänner då ni tar er an utmaningar och repeterar och framträder tillsammans.

Projektveckor är mycket uppskattat och arrangeras 2-3 gånger per läsår. Då blir det ingen ordinarie undervisning enligt musikskolans schema. Istället görs skolkonserter och konserter runt om i kommunen. Julsjung i december är en efterlängtad tradition. Likaså är skolgårdskonserter, glasskonsert på torget och musik på stan mycket uppskattade tilldragelser när vårterminen närmar sig sitt slut. Under vårterminen har Musikskolan de senaste åren samlat alla elever i årskurs 2 och bjudit på barnmusikal på Stadsteatern.

Kontaktuppgifter till musikskolans personal