Krissituationer och problem i vardagen

Olika kriser livsförändringar och vardagsproblem kan i bland göra att det känns omöjligt att ta sig vidare. Här beskriver vi vilket stöd du kan få i enskilda situationer.

Ekonomiska problem

Hamnar du i ekonomisk kris kan dina funderingar på pengar göra dig orolig. Risken finns att oron leder till psykisk ohälsa, till exempel depression. För att få rätsida på situationen är det viktigt att du pratar med någon. Stöd för dig som vill komma ur en ekonomisk kris:

Budget och skuldrådgivning
Försörjningsstöd och ekonomiskt bistånd
Se kontaktuppgifter och läs mer om ekonomiska problem på 1177.se

Stöd till dig som är förälder

Att bli förälder är oftast en stor omställning i livet. Det är lätt att oroa sig för sitt barn eller för sitt eget föräldraskap. Det händer att man känner sig otillräcklig och hjälplös. Här hittar du stöd och hjälp:

Råd och stöd till familj, Karlshamns kommun
Att bli förälder, 1177
Att vara förälder, 1177
Råd och tips för dig som är förälder, Rädda barnen.

Relation/separation

Blir du kränkt eller utsatt för psykiskt eller fysiskt våld i din relation påverkar det ditt liv på många sätt. Risken är stor för psykisk ohälsa.
Du har rätt att må bra i din relation. Ingen ska behöva leva med våld. Ta hjälp att förändra situationen:

Våld i nära relation
Att bli utsatt för våld i en relation, 1177

Problem och kriser i relationen kan göra att du mår dåligt. För att få stöd och komma framåt kan det vara bra att prata med någon utomstående – antingen enskilt eller tillsammans:

Familjerådgivning, information, 1177
Familjerådgivning, Karlshamns kommun

En separation eller skilsmässa kan vara svår för alla inblandade. Mitt i allt finns också praktiska och ibland svåra frågor att lösa, som bostad, ekonomi och kanske barn:

Skilsmässa eller separation i en barnfamilj, 1177
Familjerätten, Karlshamns kommun