Öppna tangentbordsmeny

Till dig som utövar våld

Funderar du på om ditt beteende är okej? Ring 020-555 666!
Telefonlinjen för dig som riskerar att skada den du älskar.

Välj att sluta är en telefonlinje för dig som vill få hjälp att förändra ett kontrollerande eller våldsamt beteende. Hos Välj att sluta får du möjlighet  att prata anonymt med en rådgivare som har stor erfarenhet av att möta personer som varit i din situation. Här får du gratis stöd och råd och Välj att sluta hjälper dig vidare till behandling om du vill och behöver.

Du är självfallet välkommen att ta kontakt ifall du har frågor om ilska, kontrollerande och våldsamt beteende, även om du inte utövar våld i din relation.

Telefonnummer: 020-555 666
Telefontider: Måndag, tisdag och torsdag 08.30 till 16.00

Utanför telefontiderna går det bra att lämna meddelande på en telefonsvarare. Du blir uppringd från dolt nummer inom två arbetsdagar.

Du kan även mejla Välj att slutainfo@valjattsluta.se. Du är inte anonym   när du mailar men dina uppgifter raderas efter att du har fått svar. Om  du lämnar ditt telefonnummer i mejlen så kontaktas du inom två  arbetsdagar. Välj att sluta ger inga råd eller hänvisningar via e-post, utan vill gärna prata med dig personligen.

Information om Välj att sluta

Välj att sluta drivs av Länsstyrelsen Stockholm i samverkan med Manscentrum Stockholm och i nära samarbete med alla länsstyrelser i Sverige. Välj att sluta har kunskap om verksamheter för våldsutövare i hela landet och kan därför hänvisa de som ringer till rätt ställe även om telefonrådgivarna sitter i Stockholm.

Telefonlinjen har numret 020–555 666 och bemannas av personal med stor vana av att prata med personer som har våldsproblem. De som ringer kan vara anonyma och får alltid ett professionellt och respektfullt bemötande. Läs gärna mer om telefonlinjen på valjattsluta.se.