Sexuella övergrepp

Det är alltid svårt att tala om sexuella övergrepp, och därför finns det mycket hjälp på internet om vad man kan göra och vem man kan vända sig till.

Har man blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp eller våldtäkt, har man också blivit utsatt för ett brott. Därför är det viktigt att säkra spår.
Kontakta polis eller läkare så fort som möjligt utan att duscha eller byta kläder. Det kan annars bli svårt att säkra DNA, vilket kan vara avgörande för om den som är skyldig ska kunna fällas för brottet.

Vill du läsa mer?

Mot sexuellt våld för samtycke och sex på lika villkor, med information till både tjejer och killar:
http://www.fatta.nu/

1000 möjligheter för ett jämställt samhälle ger stöd till både killar och tjejer under 25:
http://1000mojligheter.se/

1000 möjligheter ger också stöd online i en chatt som finns till för dig som sålt eller säljer sex, haft sex mot ersättning på något vis eller har liknande erfarenheter:
http://1000mojligheter.se/stod-online/

Ingen har rätt att dela med sig av bilder och filmer på dig på nätet mot din vilja – vare sig du har tagit bilderna själv eller om du har blivit fotograferad i smyg. På safe selfie kan du läsa om varför det är lätt att lockas att lägga ut nakenbilder på sig själv – och hur du anmäler om en bild eller film har spridits utom kontroll:
http://www.safeselfie.se/

Allmänna barnhusets ”dags att prata om”, handlar om sexuella övergrepp på barn och riktar sig till barn, vuxna och vuxna som arbetar med barn:
http://www.dagsattprataom.se/

Brottsoffermyndighetens informationssida ”jag vill veta” om rättigheter när man utsatts för brott:
http://www.jagvillveta.se/