Stolta dryga föräldrar

Har du någon i din hörna, som vägleder dig när prövningarna blir för svåra och som sätter gränser när du inte kan göra det själv? En person som ser till ditt bästa, även om det inte är precis vad du vill. En som bryr sig så mycket att den blir dryg?

Det är jobbigt att vara en dryg förälder. Men det visar också att du bryr dig

Vad är en “stolt dryg förälder” – Någon som lägger sig i, engagerar sig och står på sig. Någon som ser till ditt bästa, även om det inte är precis vad du vill. Någon som bryr sig så mycket att den blir dryg? Att vara en “stolt dryg förälder” är beviset för både dig och ditt barn att du bryr dig, att det finns ett förtroende och massor av omtanke i er relation. För det finns inget finare än en dryg förälder.

Hör vad ungdomarna säger

Vart ska jag vända mig?

Kommunens Öppenvård erbjuder därför samtal och stöd till dig som förälder. Syftet med samtalen är att stödja och stärka dig som förälder i ditt föräldraskap. Tillsammans lyfter vi fram just din familjs egna resurser och kompetens. Om du behöver råd och stöd är du välkommen att ringa Öppenvårdens Råd- och stödtelefon. Här hittar du mer information om Öppenvården.