politik

Vill du vara röstmottagare under EU-valet?

I sommar är det dags för val till EU-parlamentet. Det är vi på kommunen som ordnar vallokaler och röstmottagare så att väljarna kan rösta tryggt och säkert. Och nu är vi på jakt efter fler röstmottagare!

Den 9 juni är det dags för val till EU-parlamentet. Det är kommunens valnämnd som är ansvarig för att genomföra valet. Detta innebär bland annat att kommunen ordnar med vallokaler, röstmottagare och tar emot väljare under förtidsröstningen och på valdagen.

Vill du vara med och hjälpa till?

Inför valet behöver vi fler röstmottagare! Att tjänstgöra som röstmottagare är ett ansvarsfullt och väldigt roligt uppdrag. Uppdraget i sig är inte jättesvårt, men det är viktigt att följa de instruktioner som ges och att vara noggrann och hjälpsam så att alla som vill kan avlägga sin röst.

Dina arbetsuppgifter

På valdagen tjänstgör du tillsammans med fem andra personer i ditt valdistrikts vallokal. Arbetet i lokalen leds av distriktets ordförande. Era arbetsuppgifter är bland annat att bygga upp vallokalen med skärmar och valsedelställ, dela ut valkuvert, svara på frågor och att pricka av väljare i röstlängden. När vallokalen stänger är du med och räknar och redovisar valresultatet.

Du får en särskild ersättning på cirka 4 000 kronor för att du ställer upp. Under dagen bjuds du på fika och något mål mat tillsammans med dina kollegor i distriktet. Innan valdagen får du utbildning och instruktioner för exakt hur röstmottagandet går till.

Skicka in din intresseanmälan via mejl

Anmäl ditt intresse som röstmottagare genom att mejla till val@karlshamn.se.

Att arbeta som röstmottagare innebär att du bidrar till att trygga och bevara vår demokrati! Du får gärna anmäla både dig själv och tipsa om vänner, familj och andra bekanta som kan passa för uppgiften.

Har du frågor får du gärna kontakta valansvarig Anna Persson, 0454-811 06.