Ungdomar paddlar kanot.
fritid

Sommaraktiviteter med fritidsgårdarna

Läger, bad, skapande och spontanidrott – sommarlovet närmar sig och äntligen får fritidsgårdarna börja att öppna upp för lite aktivitet. Här finns en överblick över vad som är på gång under sommarlovet!

Lagom till sommarlovet får fritidsgårdarna runtom i kommunen äntligen lov att öppna upp för aktiviteter på plats.

– Det känns fantastiskt att äntligen få öppna upp våra lokaler för ungdomarna igen! Och det är extra kul att det blir i samband med sommarlovet. Då kan vi erbjuda ett bredare utbud av aktiviteter och mötesplatser till alla sommarlediga ungdomar, säger Malin Weinholtz som är chef för fritidsgårdarna.

Alla planerade aktiviteter som fritidsgårdarna arrangerar är kostnadsfria, men vissa saker behöver man anmäla sig till innan ett visst datum.

Det här är en överblick över fritidsgårdarnas aktiviteter i sommar. Datum, tider och andra detaljer för varje aktivitet finns här:

Lovprogram

Håll också koll på fritidsgårdarna i sociala medier för att se hur fritidsledarna ska jobba i respektive område. Här är fritidsgårdarnas konton:

Fritidsgårdarna i sociala medier

Fritidsgårdarna, Träffpunkt Annexet och spontanparken

Mellan den 14 juni och 15 augusti är sommarverksamheten igång. Då har våra fritidsgårdar öppet så att ungdomarna kan träffa fritidsledarna, hänga med kompisar och vara med på aktiviteter. En del är planerat, och en del aktiviteter hittar man på i stunden. Fritidsgårdarnas verksamhet kommer mestadels att vara utomhus, men om det är dåligt väder är man inne på fritidsgården. Men då gäller ett begränsat antal personer i lokalen.

Under de här datumen är också boden öppen vid spontanparken vid Österslätt. Boden är öppen för alla, gammal som ung! Där kan man låna bland annat kickbikes, skateboards, volleyboll, fotboll, kubb, boule, krocket, sällskapsspel, pingis och frisbeegolf.

På tisdagar har också Träffpunkt Annexet öppet klockan 17-20 för den som är 16 år och uppåt, och i behov av särskilt stöd. På plats kan man hänga med fritidsledarna från Annexet och sina vänner.

Läger på Kofsa

Under sommarlovet har fritidsgårdarna lägerverksamhet på Kofsa vid flera tillfällen. Först ut är ett läger med inriktning på skapande, och mot slutet av sommaren har är det lägerdagar för högstadieelever.

Lägerdagarna med inriktning på skapande är den 30 juni till 2 juli. Då kan den som nyss slutat i årskurs 6 eller som går på högstadiet eller gymnasiet hänga med ledare från fritidsgårdarna under tre härliga dagar ute på Kofsa. Där blir det bad, kanotpaddlande, skapande i naturen och andra roliga aktiviteter. Lägret är öppet för tjejer (och för den som identifierar sig som tjej) och det finns ett begränsat antal platser. Sista anmälningsdag är den 4 juni, men om inte alla platser redan är upptagna då kan man anmäla sig fram tills den 11 juni.

Högstadielägret på Kofsa är den 12-13 augusti. Då kan den som går på högstadiet ha två roliga lägerdagar fyllda med bad, kanotpaddling, friluftsliv och andra aktiviteter. Det är ett dagläger, så man är på plats mellan klockan 9 och 17. Sista anmälningsdag är den 24 juni.

Mer information om läger och hur man anmäler sig:

Lägerverksamhet