skola

Nu kan du kombinera lärarstudier och arbete

Karlshamns kommun erbjuder nu tillsammans med Högskolan Kristianstad och tio andra kommuner en ny typ av utbildning – Arbetsplatsintegrerad grundlärarutbildning. Det innebär att du kombinerar högskolestudier med en anställning på en grundskola i Karlshamn och att du får lön under hela studietiden. Karlshamn erbjuder en plats.

Grundlärarutbildningen ger dig behörighet att undervisa i grundskolans årskurs 4-6 i ämnena svenska, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi och teknik.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i grundskolan tre dagar i veckan. Din uppgift blir att tillsammans med kollegor skapa en stimulerande pedagogisk verksamhet där ni planerar, genomför och utvärderar utifrån gällande styrdokument. Du leder, motiverar och inspirerar varje elev i såväl kunskapsutveckling som personlig utveckling. Att använda digitala verktyg ser du som en naturlig del i barns lärande. Du kommer att ha en mentor på arbetsplatsen under hela din anställning.

Villkor

Under studietiden kommer du att ha en anställning på 50 procent i Karlshamns kommun. Studierna motsvarar 75 procent studietakt och bedrivs under fem år. Anställningsavtalet kommer att förnyas årligen under förutsättning att du klarar dina högskolestudier. Du kan också ansöka om studiemedel från CSN. Utbildningen omfattar totalt 240 högskolepoäng och efter examen kan du ansöka om lärarlegitimation.

Kvalifikationer

En förutsättning för anställning är att du har sökt och blivit antagen till utbildningen på Högskolan Kristianstad. För ansökningskriterier se Antagning och Högskolan Kristianstads webbsida.

Vi söker dig med stort intresse för elevers lärande och utveckling. Du får gärna ha erfarenhet från pedagogiskt arbete, men detta är inget krav. Som person har du en positiv grundinställning med förmåga att visa på möjligheter och lösningar. Ditt engagemang stimulerar både elever och kollegor till lärande. Tillsammans med kollegor tar du ansvar för verksamheten och driver utvecklingen på skolan framåt. Din ledarskapsförmåga och förmåga till samarbete värderas högt.

Vi hoppas att få välkomna dig till någon skolenhet i Karlshamns kommun!

Frågor

Information om utbildningen finns på Högskolan Kristianstads webbsida. För frågor som rör anställningen kontakta Martin Åsman, verksamhetschef grundskola, telefon 0454-813 01, de fackliga representanterna Lena Sandgren från Lärarförbundet, lena.sandgren@karlshamn.se, telefon 073-330 89 81 och Niclas Wahlgren från Lärarnas Riksförbund, niclas.wahlgren@utb.karlshamn.se.

Tillträde sker i augusti 2019.

Ansökan

Ansökan till utbildningen sker via antagning.se mellan 15 mars och 15 april. Ovanstående tjänst gäller enbart Karlshamns kommun.

Läs mer om satsningen på Högskolan Kristianstads webbsida. Här hittar du matnyttiga frågor och svar om utbildningen.