Tre barn balanserar på en stock i skogen.
fritid

Nu är det dags för påsklov!

Under påsklovet finns det en hel del att göra för dig som är lovledig. Här kan du se vad fritidsgårdarna, biblioteket och Kreativum har att erbjuda.

Under påsklovet fortsätter fritidsgårdarna i Karlshamn sina aktiviteter utomhus med fältarbete och uppsökande verksamhet i sina olika områden. Det blir även en hel del aktivitet på fritidsgårdarnas olika instagramkonton, där du som ungdom förutom olika digitala aktiviteter också kan få tag i en fritidsledare via chatten. Följ de olika fritidsgårdarnas Instagramkonton för att hänga med på aktiviteterna.

Förutom fältarbete och närvaro i sociala medier anordnar fritidsgårdarna det här under påsklovet:

Online-lan för ungdomar i åldern 13-21 år på Discord den 6-7 april. Lanet delas upp i två stycken tolvtimmarspass under tisdagen och onsdagen. Här kan du vara med på gaming, turneringar, utmaningar och annat kul som fritidsledarna Henrik och Adam hittar på.

Instruktionsfilmer för pysselpåsar. För dig som har hämtat en av fritidsgårdarnas påskpåsar läggs instruktionsfilmer för skapandet ut på fritidsgårdarnas Instagramkonto under påsklovet. Även du som inte har hämtat en påse kan hänga med i filmerna och vara med i skapandet med hjälp av det material du har hemma.

Kreativt gestaltande av drömmar. Den årliga Tjejmässan Idun kan inte genomföras som vanligt. Istället kan du som är tjej i åldern 13-21 år gestalta dina drömmar på ett kreativt sätt och skicka in till fritidsgårdarna senast söndagen den 11 april. Berätta vad just du drömmer om; en framtidsdröm, ett yrke, en sak, ett mål du har satt upp för dig själv.

Läs mer om de olika aktiviteterna i fritidsgårdarnas lovprogram.

Fler aktiviteter inomhus och utomhus

Biblioteket har också hittat på olika aktiviteter inför påsklovet. Bland annat kommer de att hänga ut tygkassar med bokgåvor till barn i alla åldrar på olika lekplatser runtom i kommunen och vid Österslätts spontanidrottsplats. De delar också ut slöjdpåsar med material för gerillaslöjd. Med slöjdpåsen får du en karta med platser i naturen där du kan hänga upp det du skapat. Och missa inte bibblans läsbingo och quiz om läskiga böcker under lovet! Läs mer om aktiviteterna på bibliotekets webbplats.

Och nu när våren och värmen är här finns det mycket att hitta på utomhus! Kanske är det dags att plocka fram cyklar, fotbollar, skateboards och all annan sportutrustning? Fler tips om andra saker att hitta på utomhus finns på Visit Karlshamns webbplats och på vår temasida om friluftsliv.