Röd nybyggd ishall i Jössarinken.
fritid

Nu är den nya ishallen i Mörrum invigd

Den perfekta, blanka isen låg inte orörd länge när ett gäng skolelever från Mörrum fick köra första åket på isen. Men det är inte bara rinken i sig som är det nya och efterlängtade. För både hockeyspelare och konståkare ger omklädningsrummen och lokalerna runtomkring ett rejält lyft.

Det finns en del kvar att göra med att snygga till det som nyss var en byggarbetsplats runtomkring Jössarinken. Men nu är den nya ishallen i alla fall i drift och invigd. Den nya hallen kallas B-hallen och där finns en isrink med standardmått, läktare med plats för cirka 300 åskådare, kansli, gym, kök, lounge och nya omklädningsrum som ersätter de gamla. Just omklädningsrum och kansli är saker som varit efterlängtade, särskilt av Mörrums Konståkning. Nu har de äntligen egna omklädningsrum, eget kansli och ett eget förråd att ha utrustningen i.

Insidan av den nya ishallen i Jössarinken.

Det finns också omklädningsrum som är tillgängligt för allmänheten, och inte bara för verksamheten inne i hallen. Det kommer väl till pass för den som vill springa en runda, eller använda utegymmet som ska byggas vid Jössarinken vid årsskiftet.

Under höstlovet öppnar den nya ishallen upp för allmänhetens åkning.

Schema för ishallen under höstlovet.