kultur

Lilla Kulturdagen är tillbaka i lite ändrad form

Lördagen den 13 november är det dags för Lilla Kulturdagen Pop-up. I år är aktiviteterna utspridda på olika håll runt om i Karlshamns kommun.

I många år har Lilla Kulturdagen fyllt Lokstallarna med barn och deras nära och kära. Man har då bland annat fått uppleva teater, musik, pyssel och upptäcka de senaste barnböckerna.

Nu kan barn och vuxna uppleva kultur på plats igen när Lilla Kulturdagen är tillbaka, om än i lite ändrad form just i år.

– Vi har valt att sprida ut arrangemangen på flera ställen i kommunen. Det blir en mjukstart efter coronarestriktionerna. På så sätt har också fler barn möjlighet att ta sig till aktiviteterna med sina familjer, säger Pernilla Ekvall Liljeqvist som är kultursamordnare på Karlshamns kommun.

Under Lilla Kulturdagen Pop-up är alla våra bibliotek är öppna. Kanske blir det ett första besök på biograf för de yngsta på Knattebio? Dagen bjuder också på två teaterföreställningar, chansen att prova på både dans och teaterlek, titta in på musikskolan och en del annat.

Många aktörer har gått samman och bjuder på kulturaktiviteter för små och lite större barn och deras vuxna. Det mesta är helt gratis, men många aktiviteter har begränsat antal platser, så föranmälan krävs.

Läs hela programmet och boka plats:

E-tjänst: program och bokning – Lilla Kulturdagen Pop-up

Utklädda barn på teaterscen.

Teatersmedjan bjuder teaterlek under Lilla Kulturdagen Pop-up.

 

Filmaffisch, Snipp, Snapp, Snutt och Tråkmånsarna.

Knattebion bjuder på Snipp, Snapp, Snut och Tråkmånsarna.