Det kom över 40 personer till förra informationsmötet om nattvandring. Foto: Jenny Andersson
fritid

Informationsmöte om natt-/trygghetsvandring 9 april

Intresset för att vara vuxen på stan och bidra till ökad trygghet i centrum och runt om i kommunen var överväldigande stort i slutet på februari då det hölls ett informationsmöte om vad det innebär att vara natt-/trygghetsvandrare. På grund av efterfrågan anordnas nu ännu ett informationsmöte.

Karlshamns kommun behöver fler vuxna på stan för att det ska kännas tryggt för barn och ungdomar att vistas ute när det börjar skymma.

– Vi har tidigare kallat det för nattvandring och riktat in oss på kvällar och nätter under helger, men egentligen handlar det om trygghetsvandring. Vi behöver vuxna på stan även vardagar under eftermiddagar och kvällar, säger kommunens trygghetssamordnare Anna Sunnetoft.

Alla har möjlighet att göra stan mer trygg

Nytt för i år är att det inte bara är befintliga föreningar som bjuds in att vandra, alla vuxna som vill engagera sig har möjlighet att vandra på stan.

– Man kan anmäla sig själv och så paras man ihop med någon annan som man kan vandra med, för vandringarna sker i par. Tidpunkten för vandringarna styrs nu också mer efter behov, säger Anna Sunnetoft.

Föreningar får ersättning för sin vandring

Föreningar i Karlshamns kommun kan som tidigare år delta i föreningsnattvandring. Som tack för insatsen får föreningen 1 500 kronor till sin verksamhet per genomförd nattvandring. Enskilda personer som inte tillhör någon föreningen får ingen ersättning.

I slutet av februari kom över 40 personer till informationsmötet där upplägget för nattvandringen presenterades.

– Det var över förväntan att så många kom. Verkligen jätteroligt att så många bryr sig om våra ungdomar!

Ta chansen att bidra till ökad trygghet

Eftersom intresset från allmänheten att natt-/trygghetsvandra var så stort sist då Karlshamns kommun anordnade ett informationsmöte tillsammans med polisen och stiftelsen nattvandring.nu bjuds nu allmänhet och föreningar därför åter in till en informationskväll inför årets nattvandring.

– Vi kommer bland annat att prata om förhållningssätt och ansvar i samband med nattvandringarna, säger Anna.

Deltagande på mötet är obligatoriskt för dig som vill nattvandra och som inte varit med vid tidigare informationsmöten.

– Ta chansen att bidra till ökad trygghet i centrum och runt om i kommunen! Vi välkomnar alla över 18 år till informationsmötet, säger Anna Sunnetoft.

 

Tid: tisdagen den 9 april klockan 18.00

Plats: Rådhuset i Karlshamn, Rådhussalen

Anmäl dig till: trygghetssamordnare Anna Sunnetoft på telefon 0454-810 43 eller via e-post anna.sunnetoft@karlshamn.se  senast den 5 april.

 

Välkommen!