kultur

Gångtunneln mellan skolorna har fått ny skrud!

Tack vare åttor på Österslättskolan har gång- och cykeltunneln mellan Österslättskolan och Bodetorpsskolan har fått ny vårfin skrud!  Nu är det fantasifulla ansikten i olika färger som fyller tunnelns väggar. Temat och motivet kommer från eleverna själva och bygger på ett skissförslag som kulturnämnden har godkänt.

Eleverna kommer från olika klasser men har den gemensamma profilen Musik och kultur. Några timmar på fredag eftermiddag de senaste veckorna har de ägna åt att ge gångtunneln mellan Österslättskolan och Bodetorpsskolan ett nytt utseende. Två elever i gruppen tog fram ett förslag som kulturnämnden granskade och godkände. Det är en antal ansikten, skapade med shabloner, för att kunna dupliceras med olika färger som eleverna har valt att fylla tunneln med. Eftersom man använder sprayburkar är det skyddskläder och andningsmasker som gäller.

Ledare för eleverna under tunnelmåleriprojektet har varit lärarna Håkan Martinsson och Natalie Rawan Hosari. Elevens val ligger sist på fredag eftermiddag, men eleverna arbetar ändå flitigt och ihärdigt. Eleverna själva hinner nästan inte prata för att de vill få projektet klart.

– Det märks att eleverna tycker det är kul att komma ut och göra ett sånt här projekt, säger Håkan Martinsson.
För egen personlig del känns det också som en cirkel sluts med tunnelmåleriprojektet.
– När jag var ny lärare målade vi den här tunneln som ett av de första projekten… och nu gör vi det igen när jag snart ska ta pension, tillägger han.