Ambassadörer, Karlshamns kommun
De nyutnämnda ambassadörerna Jessica Holmström och Peter Mattisson tillsammans med Per-Ola Mattsson (S) och Magnus Gärdebring (M). FOTO: Krisztina Andersson
kommun

Företagsledare blir ambassadörer för Karlshamn

Karlshamns kommun har korat två lokala företagsledare, Jessica Holmström, Techmedico och Peter Mattisson, Cimon som ambassadörer för Karlshamn.

Kommunstyrelsens ordförande Per-Ola Mattsson (S) och oppositionsråd Magnus Gärdebring (M) delade ut diplom och blommor till de båda ambassadörerna på torgscenen i samband med invigningen av Östersjöfestivalen 2019.

Motiveringar

Genom innovativa och framåtblickande satsningar lyfter Peter Mattisson fram Karlshamns kommun som en plats även för internationella företagsetableringar.

Genom en genuin strävan att skapa trygghet runt om i Sverige lyfter Jessica Holmström fram hemstaden Karlshamn som en plats med hög livskvalitet för barn, unga och äldre.

Fakta

En ambassadör för Karlshamn anses vara en god marknadsförare av kommunen och får ett hedersomnämnande. 2002 utnämndes Karlshamns första ambassadör: världsmästarinnan i simning, Emma Igelström. Övriga Karlshamnsambassadörer är tv-profilen Ola Lindholm, golfcaddien Fanny Sunesson, journalisten Mats Knutson, skådespelaren Per Svensson och musikproducenten Johan ”Shellback” Schuster.