Energi- och klimatrådgivarna i Blekinge och Tingsryd. Från vänster: Emil Lind, Magnus Olofsson, Malin Segerblad och Roger Ahlman.
miljo

Energi- och klimatrådgivarna drar ut på energiturné

Under november åker energi- och klimatrådgivarna ut på turné i Blekinge och Tingsryd för att hjälpa villaägare att energieffektivisera sina hem. Första stopp är i Olofström, sedan fortsätta till Ronneby, Tingsryd, Sölvesborg, Karlskrona och slutligen Karlshamn.

Nu när det blivit kallare och elräkningen så småningom kan bli dyrare räknar energi- och klimatrådgivarna med att fler hör av sig igen. Därför vill de erbjuda fler rådsökande möjlighet att få svar på sina frågor.

– Det är många privatpersoner och företag som har hört av sig till oss under förra hösten och vintern. Tidvis hade vi tre till fyra gånger så många rådsökningar jämfört med tidigare år. Och flertalet frågor handlar om energieffektivisering av hus, säger Magnus Olofsson, energi- och klimatrådgivare.

Nedan hittar du några av de vanligaste frågorna som man kommer att utgå ifrån under den kommande höstturnén, men självklart kan du också ställa dina egna frågor och funderingar.

  • Hur kan jag minska mina kostnader och energieffektivisera mitt hus?
  • Vilka bidrag finns att söka för energieffektivisering av eluppvärmda villor?
  • Vilka fördelar finns med att göra gemensamma upphandlingar av energiåtgärder i t.ex. villa- och radhusföreningen?
  • Hur kan vi i samfällighetsföreningen fixa laddplatser för elbilar i våra gemensamma garage?
  • Information om energieffektiviseringsbidraget, vem som omfattas och vilka åtgärder som är möjligt att söka bidrag för hittar du på Boverkets sida här.

Datum och plats för energikvällar för villaägare

7/11 kl. 18-19.30 i Olofström, Folkets Hus
9/11 kl. 18-19.30 i Ronneby, Stadshuset
14/11 kl. 18-19.30 i Tingsryd, biblioteket
16/11 kl. 18-19.30 i Sölvesborg, Furulundsskolan
27/11 kl. 18-19.30 i Karlskrona, Ehrensvärdska gymnasium
29/11 kl. 18-19.30 i Karlshamn, Rådhuset

Evenemanget är kostnadsfritt och riktar sig till villa- och radhusägare, villaföreningar samt samfällighetsföreningar. Antalet platser är begränsade, så det är först till kvarn som gäller.

Anmäl dig här. 

Evenemanget arrangeras av energi- och klimatrådgivningen i Blekinge och Tingsryd på uppdrag av Energimyndigheten och i samverkan med Länsstyrelsen i Blekinge och Länsstyrelsen i Kronoberg.