kultur

Bokmässa och Berättarkraft

Bokmässan i Karlshamn den 29 februari och litteraturfestivalen Berättarkraft som äger rum på fyra orter i länet mellan den 2-8 mars har ett fullspäckat program att erbjuda. Många föreläsningar är kostnadsfria och öppna för allmänheten.

Bokmässan

Bokmässan den 29 februari i Lokstallarna, Karlshamn, presenterar Blekingelitteratur i en mässa med uppåt 50 utställare. På scen ser du bland annat den prisbelönta finländska författaren Monika Fagerholm, Saga Becker med rötter i Blekinge och Ann-Christin Ruuth som är förebild för Rolf Lassgårds tolkning i filmen ”Min pappa Marianne” med flera. Blekinge Bokmässa har arrangerats sedan 2016. Bokmässan arrangeras av Region Blekinge i samarbete med bland annat Bibliotek & Kultur i Karlshamn. Fri entré till alla föreläsningar.

PROGRAM Blekinge Bokmässa 2020

Berättarkraft

Årets tema är ”Mellan raderna” och handlar om den magi som kan skapas mellan författare och läsare och där allt inte behöver skrivas ut. Känslor, upplevelser och skeenden uppfattas mellan raderna…. Berättarkraft är en litteraturfestival som äger rum i Karlshamn, Olofström, Karlskrona och Bräkne-Hoby.

Foto på Patrik Svensson

Patrik Svensson

I Karlshamn bjuds författarkvällar med Patrik Svensson som har skrivit Ålevangeliet och Lena Andersson.

Foto på Lena Andersson

Lena Andersson

Det bjuds bland annat också på ”Reading” med Teatersmedjan och ”Från Eddan till Bellman” – ett text- och musikprogram med Leif C Thuresson. Karlshamn har varit med i Berättarkraft sedan 2015.  Berättarkraft stöttas av Region Blekinge. I programmet nedan ser du vilka föreläsningar och arrangemang som kräver entré.

PROGRAM Berättarkraft 2020