trafik

Avstängda vägar i centrum under Östersjöfestivalen

Vi spärrar av vägar i centrala Karlshamn under Östersjöfestivalen för att skydda festivalbesökare från biltrafik. Boende och företagare inom festivalområdet kan söka trafiktillstånd för att köra in och ut ur området under vissa tider.

Efter två års uppehåll är det snart dags för en livlig vecka fylld av aktiviteter, musik och mat för alla åldrar. I samband med Östersjöfestivalen vecka 29 kommer en del vägar i centrala Karlshamn att vara avspärrade för biltrafik för att skydda besökare från att bli påkörda. Vi skapar en säker zon med hjälp av inkörningshinder som placeras ut runt delar av festivalområdet. Det kommer att finnas fyra ”gater” där boende, näringsidkare och leverantörer kan ta sig in och ut ur festivalområdet.

Tisdagen den 19 juli börjar vi att placera ut inkörningshindren i centrum och från den dagen kan bara fordon med tillstånd ta sig in i festivalområdets säkra zon via gaterna. Gaterna är öppna för näringsidkare och boende med trafiktillstånd under dessa tider:

  • onsdag 20 juli fram till klockan 17:00
  • torsdag 21 juli klockan 04:00-18:00
  • fredag 22 juli klockan 04:00-18:00
  • lördag 23 juli klockan 04:00-18:00.

Övriga tider festivaldagarna är gaterna bemannade av vakter som släpper igenom trafik vid behov. Från och med klockan 04:00 natten till söndagen den 24 juli är gaterna helt öppna och alla hinder tas därefter bort så snart som det är möjligt.

– Jag förstår att det skapar utmaningar för verksamheter som behöver få in eller ut transporter från festivalområdet, men jag hoppas de också ser de fördelar som kommer med en säker zon under festivalen, säger Mats Hadartz, säkerhetschef på Karlshamns kommun.

Tillstånd för näringsidkare eller boende

Du som bor eller driver företag i området kan söka tillstånd för att komma in på festivalområdet med bil. Tillståndet kan hämtas den 14-15 juli på Rådhusets Servicecenter. Öppettider: 07:30-12:00 och 13:00-16:00, telefonnummer 0454-810 00 eller från den 18 juli hos Festivalkansliet i Rådhuset, telefonnummer 0454-81059.

Har du frågor eller funderingar? Höra av dig till Annica Hammar på näringslivsenheten som ansvarar för genomförandet av årets festival. Du når henne via telefon 0454-815 00 eller via e-post naringsliv@karlshamn.se

Karta över området

Gröna linjer – avspärrade gator
Orange pilar – möjliga in- och utfarter till området

Läs mer om säkerhet under festivalen här.