BabbelBabbelSkaparverkstan

Kursdagar på Valjeviken med Neuroförbundet Blekinge 22/10-24/10 med handträning.

 

Babbels reporter Johanna Rönnholm har varit på kurs med Neuroförbundet Blekinge på Valjeviken.

Ulla-Britt Bäckvall, föreläste om hjärnan.

-Vi började på fredagsförmiddagen med en föreläsning om vad som händer med hjärnan när man skapar med lera, och den som höll i föreläsningen heter Ulla-Britt Bäckvall. Efter föreläsningen var det dags för lunch och då fick vi nycklarna till våra rum så vi kunde installera oss på rummen. Efter att vi hade installerat oss på rummen var det dags för handträning med Jeanette Spogardh och när den träningen var klar, så så var det dags för efterlängtat kaffe. Dagens sista föreläsning handlade om kostens betydelse och föreläsaren var Johanna Heijel. Efter det var det dags för en promenad innan middagen och efter middagen var det bad för de som ville. Dagen avslutades med samkväm i Drottning gården på tredje våningen.

Handträning med Jeanette Spogardh

Lördag den 23/10

Dag två samlades alla klockan 08:00 för att äta frukost och dagens aktiviteter började klockan 09:00 det var att skapa olika saker med lera. Därefter hade vi en kaffestund på förmiddagen, vi hann även med att titta på de andras skapelser. Ull-Britt Bäckvall hjälpte oss med förmiddagens skapande. Förmiddagen gick väldigt fort så det blev snabbt lunch. När vi var mätta och belåtna efter lunchen så blev vi indelade i 2 grupper. Den ena gruppen fick hålla på med rytmik, och den andra var ute i naturen och skulle hitta lugnet, Han som höll i musiken hette Oliver och hon som var ute i naturen hette Jenny. Efter fikat så bytte vi aktivitet med den andra gruppen. Efter det så var det en kul grej man fick göra och det var att gissa vad det var i strumporna, så efter det var det middag för vissa men det hoppade jag över eftersom vi skulle äta senare senare på kvällen för då skulle vi ha samkväm och en trevlig stund tillsammans och då åt vi exotisk planka. Efter maten fick vi reda på vad som hade gömts i strumporna. Sen var den dagen slut.

 

Kostföreläsaren Johanna Heijel.

Söndagen den 24/10

På söndagen samlades vi klockan 08:00 och gick och åt frukost, efter frukosten så checkade vi ut. Efter det att vi återlämnat nycklarna till våra rum så var det aktiviteter i idrottshallen och det började vi med klockan 09:30. Den som höll i dessa aktiviteter var Niklas Almers, en av världens snabbaste rullstolsåkare. Vi spelade ballong badminton annars var det Fläskboll, där man sitter i en rullstol och skall fånga en jätterstor boll (pilatesboll) och som man sen skall försöka transportera in i målet. Under söndagens fikapaus var det dags för utvärdering av de här tre dagarna. Vi fick även framföra önskemål om aktiviteter som man kan utöva i kommande kurser. Helgen på Valjeviken avslutades med ytterligare Fläskboll och då var Niklas Almers med och spelade.  Efter lunchen som fick avsluta helgen så var det dags att hämta mina grejor inför hemresan, för nu var denna helg slut tillsammans med Neuroförbunden i Blekinge.

Musiklärare till höger Oliver till vänster Joseph

 

 

Reporter: Johanna Rönnholm

Foto: Johanna Rönnholm / Carina Mattisson