BabbelBabbelSkaparverkstan

Cyklisten Jenny Ljungberg från Neuroförbundet gästade Valjeviken

I slutet av september så kom Jenny Ljungberg på cykel från Kristianstad till Sölvesborg och när hon ändå var i Sölvesborg så cyklade hon ut mot Valjeviken och då var det några från Valjeviken som mötte henne på cykel. Vi från tidningen Babbel var på besök och såg när hon cyklade in på Valjeviken.

Här kommer cyklisten Jenny Ljungberg, Neuroförbundet

År 2011 diagnotiserades Jenny Ljungberg med MS, något som vände upp och ned på hennes tillvaro. Sedan dess har Neuroförbundet varit en viktig del av hennes liv. Till vardags arbetar Jenny inom skolan. Nu ska hon ge sig ut på ett landsomspännande cykeläventyr med ett viktigt budskap. Målet är att samla in pengar till Neuroförbundets verksamhet och forskning samtidigt som hon sprider medvetenhet kring neurologiska diagnoser.

Hennes projektledare från Neuroförbundet Cornelia Graje berättade lite om cyklingen för oss medan vi väntade in henne.

Cornelia Graje, projektledare på Neuroförbundet. Hon följer med Jenny som följare.

-I augusti startade Jenny cyklingen i Kiruna och hon cyklar runt hela Sverige och målet är i Stockholm den 16 oktober, säger Cornelia Graje.

Hon cyklar över 300 mil, 40 stopp på 70 dagar, säger Cornelia Graje.

Jenny samlar in pengar till Neuroförbundet till stöd för forskning. Längs vägen har hon träffat medlemmar och värvat nya medlemmar, säger Cornelia Graje.

Hon har cyklat på landsväg, stigar och grusvägar.

-Hennes projektledare berättade också att hon har ett trygghetslarm så hon kan se var Jenny var någonstans, om  något skulle hända.

Mera om Jenny Ljungberg och hennes cykling kan ni läsa om i nästa nummer av tidningen Babbel.

 

Reporter: Johanna Rönnholm

Foto: Christer Svensson