Fakturera kommunen

Alla inköp som görs av Karlshamns kommun ska faktureras som e-faktura.

Har du levererat varor eller tjänster till Karlshamns kommun vill vi att du fakturerar oss elektroniskt. Det finns flera sätt att göra detta på och du har kanske redan idag ett system eller köper en tjänst, där du kan skicka elektroniska fakturor.

Elektronisk fakturering

Karlshamns kommun tillämpar elektronisk fakturahantering. För att framtidssäkra dig rekommenderar vi att du skicka e-fakturor via PEPPOL:
Peppol ID: 0007:2120000845

Använder du dig av Visma SPCS, InExchange, Pagero med flera så hittar du oss via vårt GLN eller via vårt organisationsnummer:

GLN: 7350011310005
Organisationsnummer: 212000-0845

Du som inte e-fakturerar idag

Om du har ett affärssystem går det oftast att skapa e-fakturor i systemet. Är du osäker på hur, fråga din systemleverantör.
Om du inte har någon systemlösning erbjuder vi en kostnadsfri sida där du kan skapa din faktura.

Gå till sidan för att skapa din faktura.

För dig som inte kan e-fakturera

Finns inte möjligheten att välja något av ovanstående alternativ till exempel på grund av att du fakturerar kommunen väldigt sällan, använd då vår fakturaadress så skickas fakturan till vår scanningscentral.

Observera att vi har ny fakturaadress:
Karlshamns kommun
BOX 398
737 26 Fagersta

Viktigt att märka fakturan för att den ska komma rätt

För att fakturan ska kunna styras till rätt mottagare så ska fakturan märkas med fakturareferens som är en kod som enbart får bestå av sju stycken siffror, ingen övrig information får alltså anges tillsammans med koden. Kommunens beställare ska alltid uppge denna kod vid beställningstillfället, om beställaren inte uppger någon referenskod ber vi dig att efterfråga detta. Om du registrerar din faktura i leverantörsfakturaportalen anger du detta nummer i fältet som är märkt med Ert referensnummer. Om nödvändiga uppgifter saknas på fakturan kommer den att returneras till avsändaren.

Betalningssätt

Kommunen betalar sina fakturor via bankgiro och ser därför helst att ni har detta som ett möjligt betalningssätt. Generellt gäller att kommunen betalar fakturan på 30 dagar räknat från den dag fakturan mottagits.

Använder ni factoringbolag måste ni kontakta oss innan ni fakturerar oss.

Observera att samfakturering inte accepteras, ej heller faktura i PDF-format via mail.

För övriga frågor eller mer information kring e-faktura kontakta oss via
e-handel@karlshamn.se