Valldala förskola

Antal avdelningar: 1

Driftsform: Kommunal

Öppettider: Måndag – fredag klockan 06:15-18:15

Telefon

Om förskolan

Förskolan ligger i Mörrums centrum på bottenplan i ett hyreshus. Lokalerna är ljusa och rymliga. Förskolan har nära till skogen, lekplatser, Folkets Park samt andra utflyktsmål.

På Valldala förskola är leken i fokus varje dag och genom den har vi roligt och känner gemenskap. Vi tycker om att leka både inne och ute. Vår verksamhet genomsyras av trygghet och glädje. Barnen ges möjlighet att utvecklas och lära i sin egen takt. Vi har stort fokus på språkutveckling, motorik och det fria skapandet.

Organisation

Förskolan har en avdelning som delas in i två grupper. På Fröet är det barn i åldrarna 1-2½ år och på Strået är barnen i åldrarna 2½-5 år.

Verksamhet

All verksamhet under hela dagen utgår ifrån våra styrdokument – läroplan för förskolan och skollagen. Verksamheten vilar på vetenskaplig grund.

Samverkan med vårdnadshavare

Kontakten med vårdnadshavare är en viktig del av vår verksamhet. Vi vill ha ett nära och förtroendefullt samarbete, så att du och ditt barn ska trivas hos oss.

Vi erbjuder:

  • Daglig och öppen dialog, där barnets välbefinnande står i fokus
  • Introduktionssamtal
  • Utvecklingssamtal
  • Utvecklingssamtal vid övergång till förskoleklass
  • Föräldramöten och trivselkvällar
  • Forum för samråd

Som vårdnadshavare är du alltid välkommen att delta i vår verksamhet. Om det är något du funderar över, stort eller smått, finns vi tillhands för ett samtal.