Ett sommarjobb som gör skillnad!

Är du på jakt efter sommarjobb? Vill du göra skillnad i vardagen på riktigt? Varje sommar letar vi efter semestervikarier som ska hjälpa oss att hålla verksamheten igång när ordinarie personal är lediga.

Vi söker sommarvikarier som vill vara en del av en trygg vardag för de invånare som behöver lite extra stöd.

Vill du sommarjobba inom

  • särskilt boende (eller äldreboende som det ofta kallas till vardags)
  • hemtjänsten
  • assistans inom boenden för barn och vuxna med funktionsnedsättning?

Här får du möjlighet att göra skillnad för människor som behöver stöd – varje dag.

Sommar och semester för vår vanliga personal innebär många nya ansikten för de invånare som behöver stöd och hjälp i vardagen. Vill du hjälpa till att göra sommaren trygg och trevlig för Karlshamns äldre invånare, eller för personer som har en fysisk, psykisk eller intellektuell funktionsnedsättning? De behöver hjälp med vardagliga uppgifter och  stöd för att kunna leva ett aktivt liv.

Ett gott hjärta är vad som krävs

Det är bra om du har erfarenhet av omvårdnad eller pedagogiskt arbete, men det är inget krav. Självklart får du en introduktion innan du börjar jobba, och du har alltid stöd från mer erfarna kollegor längs vägen.

Du måste ha fyllt 18 år  för de flesta sommarjobben inom vård och omsorg, men det finns också sommarjobb för dig som läser på gymnasiet!

Du behöver kunna visa upp ett intyg på att du är vaccinerad mot covid-19 för att sommarjobba inom vård och omsorg. På vissa arbetsplatser behöver du ha körkort, eller kunna cykla. Dokumentation och kommunikation är en viktig del av det dagliga arbetet vilket innebär att du behöver ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

Du behövs främst från mitten av juni till slutet av augusti. Ditt schema kan innefatta arbetspass på dagar, kvällar eller nätter under vardagar och helger, det beror på vilken arbetsplats du ska sommarjobba på.

Här får du värdefulla erfarenheter att ta med dig in i din framtida karriär – eller kanske till och med en fot in på din framtida arbetsplats?

Sök sommarjobbet här!

De här sommarjobben är aktuella inom vård och omsorg:

Semestervikarier till särskilt boende, korttidsboende och hemtjänst

Semestervikarier till verksamheter för personer med funktionsnedsättningar (Gruppbostad/servicebostad, barnboende och korttidsverksamhet för barn samt socialpsykiatri)