Personalklubbens aktiviteter 2021

Guidning på Skottsbergska gården & Punchmuseet med Anki och Kristian.
Tisdagen den 2 november eller onsdagen den 10 november mellan kl. 17.00 – 19.00, Samling utanför Punchmuseet.
Följ med på en guidning på Skottsbergska gården & Punchmuseet.
Punschmuseet är det enda i sitt slag. Här får du se hur punschtillverkningen gick till förr i tiden. En spännande epok i Karlshamns historia. Ni får också höra berättelsen om Karlshamns Flaggpunsch.
Skottsbergska gården är en av landets bäst bevarade köpmannagårdar från 1700-talet. Här blir det rundvandring i huset med spännande berättelser om några av dem som bott och levt i huset. Miljö från både 1700-, 1800- och 1900-tal. Vi kommer att besöka den gamla fina handelsboden.
Anmälan görs till Susanne Håkansson tfn 0454-816 50 eller via mail susanne.hakansson@karlshamn.se
Guidningen är gratis men anmälan är bindande. Platserna är begränsade och gäller endast medlemmar – först till kvarn.

Spela pingis på Rådhusgården
Personalklubben har fått låna ett pingisbord från Väggabadet medan badet renoveras. Alla anställda är välkomna att spela under en paus eller sin hälsotimme. Racket och bollar finns att låna i en plastlåda på en vagn i Rådhuscaféet. Här finns även handsprit och lite servetter så att man kan rengöra racket och bollarna när man har spelat klart. Bordtennisbordet står till höger ute på Rådhusgården, vid cafeterian och till höger om trappan under Magnoliaträdet

Hittaut

HittaUt – Sveriges snabbast växande natur-, frilufts- och friskvårdsaktivitet.
Aldrig tidigare har intresset för Hittaut varit så stort och efterlängtat som i år.
I år startade Stigmännen upp med ett digitalt släpp innan påsk men Hittaut-kartorna kommer i brevlådan till hushållen i Karlshamns kommun i mitten av april.
Hittaut är upptäckarglädje och naturen har för många blivit en lisa för själ och kropp i dessa bistra tider.
Liksom tidigare år är HittaUt-kartan en äventyrskarta som också visar moutainbikebanor, utegym, naturpass på cykel, spontanidrottsplatser, vandringsleder, alla busshållplatser, skärgårdstrafiken, eldplatser, bad, utsiktsplatser mm.
Hittaut startade redan den 1 april och pågår till och med 4 november. Fina priser kommer att lottas ut.  Du kan ladda ner Hittaut-kartan i mobilen där kan även registrering göras. För att komma i gång – skaffar du ett Hittaut-konto där du kan registrera dina checkpoints. Vid frågor så kan du kontakta karlshamn@hittaut.nu
Hittaut bidrar dessutom med jättefina priser. Ett exempel är att Tjärö bidrar med trettio femhundrakronors presentkort. En checkpoint ger en lottsedel Karlshamns kommun är en av de samarbetspartners som finns. Du som är kommunanställd kan alltså knyta dig till organisationen ”Karlshamns kommun” och därmed ha chansen att vinna fina priser sponsrade av Personalklubben. För att vara med i utlottningen av priserna (1:a pris 1000 kr, 2:a pris 600 kr och 3:e pris 400 kr) så måste du ha tagit 100 checkpoints eller fler. Har du redan börjat att ta kontroller så kan du registrera dig som kommunanställd under Karlshamns kommun i efterhand. Här kan du följa din egen registrering och alla andras samt all statistik och nyheter.
Ladda ner hittautappen på Hittaut i Karlshamn – orientering.se
Förra året så placerade sig Karlshamns kommun som topp tre på den nationella Friskvårdsutmaningen- Jättekul! Flera hundra företag och organisationer i Sverige deltog då.

Nu kör vi……
Lycka till med att Hittaut!!!

Aktiviteter hösten 2021 – Nytt och aktuellt från Personalklubben!

Då var det snart dags att dra igång Personalklubbens aktiviteter, gympa- och yogapass. Det ska bli så härligt att få komma igång igen efter en annorlunda tid i pandemins spår.
Pga av pandemin så har vi blivit tvungna att minska antalet deltagare/aktivitet. Hur många vi kan ta in beror till stor del på lokalens storlek och vilken form av aktivitet som ska bedrivas i lokalen.
Personalklubben har gjort en riskbedömning utifrån detta och vi vill härmed också påminna om att det är viktigt att:

–       Vi håller avstånd till varandra (gäller så väl som under själva aktiviteten men även vid in-och utpassering av lokalen).
–       Vi tränar inte om vi känner minsta tecken på förkylning, feber eller halsont mm. Vi stannar dessutom hemma två dagar efter tillfrisknandet.
–       Vi byter om hemma.
–       Bara träningsdeltagare och ledare får finnas i lokalen.
–       Vi ser till så att det finns ytdesinficeringsmedel i lokalen.

Vi har tyvärr blivit tvungna att byta lokal och tid för vissa aktiviteter pga diverse omständigheter. Detta kan medföra att vi eventuellt måste skjuta på startdatumen för några av aktiviteterna. Om du är berörd av det så får du den informationen samtidigt som du får reda på att du kommit med på aktiviteten.

Anmälningstiden till våra aktiviteter har gått ut men du kan ändå gå in (här på hemsidan) och anmäla dig till det/de pass som du är intresserad av. I mån av plats så kan du få delta.
Det datum som står som startdatum är bara preliminärt. Vi återkommer med exakt startdatum.
Vi kommer nu att påbörja vår lottning av passen och du kommer att få ett meddelande via mail med information om vilken aktivitet du kommit med på och när passet börjar.
Samtliga aktiviteter är gratis för Personalklubbens medlemmar.
Friskis & Svettis och Personalklubben erbjuder sina aktiviteter enligt en viss plan men skulle det innebära restriktioner av olika slag när aktiviteten är igång så kan det innebära att vi får ställa in.
Det är därför viktigt att du kollar Personalklubbens webbsida kontinuerligt under terminen.

Måndagar

Vattengympa – medel
På Väggabadet, måndagar kl. 13.15 – 14.00 med start den 20 september.
Vattengympa är en skonsam motion, som passar alla målgrupper. Till detta pass kan du komma när du kan och hinner. Det krävs ingen föranmälan. Anmälan sker på plats i receptionen. Du har endast tillgång till vattengympapasset alltså inte till motionsimning/bad efter genomfört gympapass. Personalklubbens medlemskort måste uppvisas.

Workinggympa
OBS! Ny lokal!
I Klockebackskolans gymnastiksal, måndagar kl. 16.45 – 17.45.
Du som har anmält dig till detta pass behåller din plats inför lottningen.
En härlig och rolig gympa. Ordningen mellan rörelserna och uppläggningen av passet gör att workinggympan passar även dig som har ont i nacke och rygg. Ledare är Åsa Hansén.

Ryggympa med Friskis & Svettis
I Österslättsskolans gymnastiksal med start måndagar kl. 19.00 – 20.00.
Här kommer du inte att få besked om du har kommit med förrän tidigast i slutet av vecka 37. Vill du försäkra dig om en plats på detta pass så måste du lösa ett eget medlemskap hos Friskis och Svettis till ett pris av 350 kr/termin. Personalklubbens medlemmar kommer bara att kunna gå på detta pass i mån av plats.
Säker träning för rygg och nacke! Skonsam träning för dig som behöver ta extra hänsyn till din rygg.

Intervall/Flex med Friskis & Svettis
I Österslättsskolans gymnastiksal med start måndagar kl. 20.00 – 21.00.
Här kommer du inte att få besked om du har kommit med på förrän tidigast i slutet av vecka 37. Vill du försäkra dig om en plats på detta pass så måste du lösa ett eget medlemskap hos Friskis och Svettis till ett pris av 350 kr/termin. Personalklubbens medlemmar kommer bara att kunna gå på detta pass i mån av plats.
Under första hälften av passet utmanar du din kondition och styrka i ett tufft intervallupplägg. Under andra hälften tränar du din rörlighet.

Tisdagar

Vattengympa
I Lindemohemmets varmvattenbassäng med start tisdagar kl. 18.30 – 19.30.
Vattengympa är en skonsam motion som passar alla målgrupper. Nyanmälningar har förtur.

Vattengympa med Korpen
På Väggabadet, tisdagar kl. 17.00-18.00 med start den 28 september.
Vattengympa är en skonsam motion, som passar alla målgrupper. Till detta pass kommer du när du kan, hinner och vill.
På plats på Väggabadet så anmäler du dig i receptionen och Personalklubbens medlemskort måste uppvisas.
Du har endast tillgång till vattengympapasset alltså inte till motionssimning/bad efter genomfört vattengympapass.

Onsdagar

Basgympa med Friskis & Svettis
I Österslättsskolans gymnastiksal med start onsdagar kl 18.00-19.00.
Här kommer du inte att få besked om du har kommit med på förrän tidigast i slutet av vecka 37. Vill du försäkra dig om en plats på detta pass så måste du lösa ett eget medlemskap hos Friskis och Svettis till ett pris av 350 kr/termin. Personalklubbens medlemmar kommer bara att kunna gå på detta pass i mån av plats.
Rejält utan hopp! Träningen är lagom tuff och enkel för att passa de flesta.

Vattengympa – intensiv
På Väggabadet, onsdagar kl. 19.00-20.00 med start den 22 september.
Vattengympa är en skonsam motion, som passar alla målgrupper. Till detta pass kan du komma när du kan och hinner. Det krävs ingen föranmälan. Anmälan sker på plats i receptionen. Du har endast tillgång till vattengympapasset alltså inte till motionsimning/bad efter genomfört gympapass. Personalklubbens medlemskort måste uppvisas.

Torsdagar

Latinamerikansk dans med Gloria
OBS!! Danspasset den 21/10-21 är inställt pga sjukdom!
I Sternöskolans gymnastiksal, med start torsdagar kl. 18.00 – 19.00. Ett danspass med härliga latinorytmer! Chacha, merenge, cumbia är några danser som vi inspireras av. Alla kan vara med! Ledare är Gloria. Ingen förändring av detta pass och du som har anmält dig behåller din plats inför lottningen.

Yinyoga
Nu med två grupper, OBS! Ny lokal, dag och tid, Prästslättskolans gymnastiksal, torsdagar, grupp 1 kl. 16.45 – 17.50 och grupp 2 kl. 18.15 – 19.20. Du som har anmält dig till detta pass behåller din plats inför lottningen.
Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter yinyogan dina muskler att slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och praktiserar samtidigt medveten närvaro i stunden. Yinyoga passar alla människor och kroppar. För att delta i yinyogan så behöver du ta med dig: yogamatta/liggunderlag, större filt, 3-4 stycken halvstora soffkuddar, ev. 1 kilkudde (Detta för att din kropp ska landa skönt i de olika ställningarna) samt ha gärna smidiga kläder och en vattenflaska. Ledare är Barbro Olofsson.

Cirkelfys funktionell sportig träning i stationer med Friskis & Svettis.
I Österslättsskolans gymnastiksal, med start torsdagar kl.19.00 – 20.00.
Här kommer du inte att få besked om du har kommit med förrän tidigast i slutet av vecka 37. Vill du försäkra dig om en plats på detta pass så måste du lösa ett eget medlemskap hos Friskis och Svettis till ett pris av 350 kr/termin. Personalklubbens medlemmar kommer bara att kunna gå på detta pass i mån av plats. Med Cirkelfyspasset vill vi skapa förutsättningar för att kroppen ska kunna utföra det den är byggd för. Att kunna sträcka, böja, rotera i rörelser där stora delar av kroppen jobbar tillsammans.

Lunchyoga OBS! Ny dag och lokal!
På Pure Yoga, Erik Dahlbergsvägen 30 H, Karlshamn, med start torsdagen den 23 september kl. 12.15- 13.05. Till detta pass kan du komma när du kan och hinner. Det krävs ingen föranmälan men platserna är begränsade vilket kan innebära att det kan bli fullt. Anmälan sker på plats mot uppvisande av Personalklubbens medlemskort. Ledare Ulrica Wihlborg m.fl.
Lunchyoga är en enkel Vinyasa Flow klass, som passar alla nivåer, inklusive nybörjare. Har du aldrig yogat tidigare så är detta en bra klass att börja med.

Vattengympa – medel
På Väggabadet med start torsdagar kl. 12.00 – 12.45 med start den 23 september
Vattengympa är en skonsam motion, som passar alla målgrupper. Till detta pass kan du komma när du kan och hinner. Det krävs ingen föranmälan. Anmälan sker på plats i receptionen. Du har endast tillgång till vattengympapasset alltså inte till motionsimning/bad efter genomfört gympapass. Personalklubbens medlemskort måste uppvisas.

Fredagar

Rullande schema med Friskis & Svettis
I Österslättsskolans gymnastiksal, med start fredagar kl. 17.00 – 18.00. Här kommer du inte att få besked om du har kommit med förrän tidigast i slutet av vecka 37. Vill du försäkra dig om en plats på detta pass så måste du lösa ett eget medlemskap hos Friskis och Svettis till ett pris av 350 kr/termin. Personalklubbens medlemmar kommer bara att kunna gå på detta pass i mån av plats
Under detta pass så får du prova olika pass som Friskis & Svettis har att erbjuda.

Övrigt

Att förebygga stress –  En kurs i självledarskap
Har du svårt att få livspusslet att gå ihop? Behöver du lära dig mer om hur du hushåller med din energi för att bli mer hållbar?
Utbildningens innehåll:
Hur kan du få ökad balans mellan aktivitet och återhämtning både på arbete och privat?
Hur kan du bli bättre på att leda dig själv till hållbar hälsa?
Ökad förståelse för vad som främjar eller hindrar självledarskap
Datum och tid: 14 oktober, 28 oktober, 11 november och 9 december, kl. 16.00 – 19.00. Plats meddelas senare.
Det är viktigt att du kan deltaga vid samtliga tillfällen.
Anmäl dig senast 1 september, antal deltagare mellan 8- 10 personer. Kursen leds av Emma Viksten och Jennie Andreasson på Avonova

Loppmarknad  
Som det ser ut i dagsläget så blir det tyvärr inte någon loppmarknad i höst utan vi avvaktar utvecklingen av Corvid-19. Vi hoppas kunna anordna en loppmarknad till våren istället.

Föreläsning
Vi återkommer med mer information om höstens föreläsning.

Vi har restriktioner på att vi måste vara försiktiga. Jag vill därför be er om följande:
Vid minsta tecken på förkylning, feber, halsont mm så måste du stanna hemma. Du ska stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande.
Insjuknar du under en idrottsaktivitet ska du gå hem direkt.
Hålla avstånd mellan er deltagare.
Byt gärna om hemma före och efter aktiviteten.
Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
I varje gymnastiksal och idrottshall finns Z-vatten som är ett processat milt alkaliskt vatten som ska användas som ytdesinficeringsmedel.  I övriga salar där Personalklubben har någon form av aktivitet finns handsprit.

All info om passen och om vi eventuellt kommer att behöva ställa in kommer att kommuniceras här på webben. Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vid frågor kontakta Susanne Håkansson tfn 0454-816 50 eller susanne.hakansson@karlshamn.se