Personalklubbens aktiviteter våren 2021

Aktiviteter 2021

Tyvärr så har vi fått ställa in flera av dessa “prova på pass” och fler kommer säkert att behövas ställas in med anledning av de strikta rekommendationer som Region Blekinge har gått ut med.

Nu är det äntligen dags att köra igång några aktiviteter/pass i Personalklubbens regi. Vi tänker köra ett antal ”prova på”-pass från mitten av april och hela maj ut.

Passen kommer att variera vecka från vecka och vi har även lagt passen på olika veckodagar för att så många som möjligt ska ha chans att ”prova på”.
Passen som erbjuds är delar av det utbud som Personalklubben kommer att erbjuda under hösten 2021.

Programmet ser ut enligt följande:

Onsdagen den 14 april kl. 17.00                        YogaGång
Tisdagen den 20 april kl 17.00                           Tabata – INSTÄLLT
Onsdagen den 21 april kl. 17.00                         Cirkelfys – INSTÄLLT
Torsdagen den 29 april kl. 17.00                       Latinamerikansk dans – INSTÄLLT
Tisdagen den 4 maj kl. 17.00                              X-tra YogaGång – INSTÄLLT
Onsdagen den 5 maj kl. 17.00                            Basgympa – INSTÄLLT
Tisdagen den 11 maj kl. 17.00                            Yinyoga . INSTÄLLT
Torsdagen den 20 maj kl. 17.00                        Intervall/flex
Onsdagen den 26 maj kl. 17.00                         Yoga
Onsdagen den 2 juni kl. 17.00                            X-tra Yoga

Samtliga pass förutom vårt första pass dvs. YogaGång kommer att genomföras på innegården på Rådhuset med ingång från Ronnebygatan. (Här finns en skylt som visar var ingången är). Vad gäller YogaGång passet så utgår vi från Utvandrarna i Näsviken.

Om du är intresserad av att prova på något eller några av våra pass så hör du av dig till Susanne Håkansson tfn 0454-816 50 eller mail susanne.hakansson@karlshamn.se
Du meddelar vilket/vilka av passen du vill gå på. Vi behöver också veta var du arbetar och en mailadress till dig. Det är först till kvarn som gäller och platserna är begränsade.
Vid regn så ställs passet in (håll koll på hemsidan). Man kan med fördel ta med sig ett liggunderlag/yogamatta och en vattenflaska till respektive pass.

Viktig fakta inför passen:
Vi kommer att följa de allmänna åtgärder och rekommendationer för att minska smittspridningen som Karlshamns kommun, Region Blekinge och Folkhälsomyndigheten rekommenderar.
* Vi har mycket plats på gräsmattan men det är ändå viktigt att vi tillsammans tänker på att vi ska hålla avstånd.
* Vi ska inte träna om vi är sjuka.
* Vi byter om hemma.
* Vid behov av utrustning tex yogamatta, vattenflaska så tar man med egen sådan.
* Vi kommer att tillhandahålla handsprit och ytdesinficeringsmedel.
* Vi rekommenderar att man reser enskilt till passen.
* Alla våra pass sker utomhus.
* Vi kommer att vara max 16 st/pass inklusive ledare och uppdelat i två grupper.

Här följer en passbeskrivning av respektive pass:
YogaGång ca 60 min, onsdagen den 14 april kl. 17.00 samling vid Utvandrarna i Näsviken:
Yogarörelser, medveten andning, naturupplevelser, långsam gång, meditation som ger en hälsoboost. Du öppnar dina sinnen, lugnar ner tjattret i huvudet och kan förändra din sinnesstämning på 30 minuter. Vi börjar med stående yogaövningar, sedan går vi i rad med olika andningstekniker i intervaller. Du känner in dig själv. Du samtalar inte med någon under passet. Avslutas med stretch och kort meditation. Sköna kläder efter väder, händerna ska vara fria, ta en ryggsäck om du vill ha något extra med dig, ev. vattenflaska. Vi träffas kl. 17.00 vid utvandrarna. Instruktör: Barbro Olofsson/Qibo hela dej.

Tabata ca 60 min tisdagen den 20 april kl 17.00:
Rörelserna i detta pass är roliga men samtidigt utmanande för både för kropp o knopp. Tänk på att ha kläder efter väder samt ett liggunderlag. Man kan med fördel ta med en vattenflaska.
Passet börjar med uppvärmning och därefter med 20 sek rörelse och sedan 10 sek vila × 8 = 1 Tabata. Varje tabata är 4 min och vi kör totalt 8 tabatarundor.
Instruktören visar rörelserna inför varje ny tabatarunda och man kan variera med eller utan hopp. Var och en kör i sitt eget tempo och efter sina egna förutsättningar. Passet avslutas med stretchövningar. Ledare är Lena Alm.

Latinamerikansk dans ca 60 min torsdagen den 29 april kl. 17.00:
Passet börjar med en lätt uppvärmning och sedan genomförs ett danspass med härliga latinorytmer! Chacha, merenge, cumbia är några danser som vi inspireras av. Passet avsluta med en kort nedvarvning. Alla kan vara med! Ledare är Gloria Tonnvik.

Basgympa ca 60 min onsdagen den 5 maj kl. 17.00 :
Gymnastik utan hopp! Träningen är lagom tuff och enkel för att passa de flesta. Passet börjar med en uppvärmning och avslutas med en enklare nedvarvning. Ledare Ann Öhlin

Yinyoga ca 60 min tisdagen den 11 maj kl. 17.00 :
I yinyoga vilar du och stretchar samtidigt, inget krav på att du yogat tidigare. Alla kan vara med. Ta med liggunderlag/yogamatta, vatten, filt, liten kudde. Sköna kläder, ta gärna lager på lager beroende på vädret. Instruktör: Barbro Olofsson/Qibo hela dej

Intervall/flex ca 60 min torsdagen den 20 maj kl. 17.00:
Under första hälften av passet utmanar du din kondition och styrka i ett tufft intervallupplägg. Under andra hälften tränar du din rörlighet. Ledare är Ann Öhlin

Yoga (lätt) 60 min onsdagen den 26 maj kl. 17.00 :
Yoga som passar alla nivå, inklusive nybörjare. Har du aldrig yogat tidigare är detta en bra klass att börja med. Ta gärna med en yogamatta eller ett liggunderlag samt en vattenflaska. Ledare är instruktör från Pure Yoga Studio.

Övrigt!

·         Stigmännen kör intervallträning och/eller backträning varje tisdag kl. 18.00. Passet tar cirka 60-70 minuter och samling är vid Väggahallen. Gruppen brukar vara på ett ställe hela tiden och på så vis hålls gruppen ihop och man utmanar sig själv efter sina egna förutsättningar.

·         Vi kommer också i vår att erbjuda padel på en av padelbanorna i Vägga, mer info om detta framöver.

·         Även information om HittaUt kommer inom kort.

·         Glöm inte bort att skicka in ert bidrag med Jerusalema Dance senast den 18 april.

Välkommen med din anmälan!

Kommunmästerskap i Golf 2021

Pga rådande omständigheter så har vi även i år förlagt vårt kommunmästerskap i augusti månad och vi hoppas självklart att du vill vara med! Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens och Region Blekinges rekommendationer samt riktlinjer.

Datum/Tid: Torsdagen den 26 augusti med första start kl. 12.00
Plats: Karlshamns GK gamla banan
Tävlingen är öppen för alla i Karlshamns kommun som uppfyller förutsättningarna för medlemskap i Personalklubben, samt våra politiker.
Karlshamns kommunmästare ska koras.

Tävlingsform: Texas Scramble, tremannalag (precis som tidigare år och tydliga regler kommer att lämnas ut i samband med att ni får era startkort). Vi kommer också att ha en individuell extratävling och en extratävling för laget.
Arrangemanget är kostnadsfritt men du som inte är medlem i Karlshamns GK måste erlägga greenfee.
Personalklubben bjuder på fika efter hål 9.

Anmälan: Välkommen med er anmälan som sker lagvis. Ange lagnamn och de tre deltagarnas namn och golf-id när ni anmäler er till Susanne Håkansson via mail: susanne.hakansson@karlshamn.se

Vid anmälan så uppge gärna om ni önskar tidig eller sen start.

Golfkrogen erbjuder lunch till er som gärna vill starta med det till en kostnad av 105 kronor/portion.

Senast fredagen den 18 juni vill vi ha er anmälan.

Startlista läggs ut på Personalklubbens hemsida innan tävlingen.
VÄLKOMNA!
Malin Söderdahl, Jörgen Svensson, Patric Olgrim och Personalklubben

Hittaut

HittaUt – Är Sveriges snabbast växande natur-, frilufts- och friskvårdsaktivitet.
Aldrig tidigare har intresset för Hittaut varit så stort och efterlängtat som i år.
I år startade Stigmännen upp med ett digitalt släpp innan påsk men Hittaut-kartorna kommer i brevlådan till hushållen i Karlshamns kommun i mitten av april.

Hittaut är upptäckarglädje och naturen har för många blivit en lisa för själ och kropp i dessa bistra tider.

Liksom tidigare år är HittaUt-kartan en äventyrskarta som också visar moutainbikebanor, utegym, naturpass på cykel, spontanidrottsplatser, vandringsleder, alla busshållplatser, skärgårdstrafiken, eldplatser, bad, utsiktsplatser mm.

Hittaut startade redan den 1 april och pågår till och med 4 november. Fina priser kommer att lottas ut.  Du kan ladda ner Hittaut-kartan i mobilen där kan även registrering göras. För att komma i gång – skaffar du ett Hittaut-konto där du kan registrera dina checkpoints. Vid frågor så kan du kontakta karlshamn@hittaut.nu

Hittaut bidrar dessutom med jättefina priser. Ett exempel är att Tjärö bidrar med trettio femhundrakronors presentkort. En checkpoint ger en lottsedel

Karlshamns kommun är en av de samarbetspartners som finns. Du som är kommunanställd kan alltså knyta dig till organisationen ”Karlshamns kommun” och därmed ha chansen att vinna fina priser sponsrade av Personalklubben. För att vara med i utlottningen av priserna (1:a pris 1000 kr, 2:a pris 600 kr och 3:e pris 400 kr) så måste du ha tagit 100 checkpoints eller fler.

Har du redan börjat att ta kontroller så kan du registrera dig som kommunanställd under Karlshamns kommun i efterhand. Här kan du följa din egen registrering och alla andras samt all statistik och nyheter.

Ladda ner hittautappen på Hittaut i Karlshamn – orientering.se

Förra året så placerade sig Karlshamns kommun som topp tre på den nationella Friskvårdsutmaningen- Jättekul! Flera hundra företag och organisationer i Sverige deltog då.

Nu kör vi……

Lycka till med att Hittaut!!!

Nu drar vi igång Jerusalema Dance!
För er som inte vet vad Jerusalema Dance är så är det dansen som spritt sig över hela världen och som fått allt från advokater till brandmän att dansa loss och för ett ögonblick glömma pandemin.
Det hela började med en låt av den sydafrikanska DJ Master KG och sångerskan Nomcebo (nu 290 miljoner visningar!) Men det var när en grupp angolanska dansare– med tallrikar i händerna – provade ut stegen som det satte fart på allvar.
Vi tänker att de arbetsplatser som vill och vågar (!) kan spelar in (med mobiltelefon) ett filmklipp där ni dansar Jerusalema Dance i max 3 minuter. Dessa klipp skickas sedan till susanne.hakansson@karlshamn.se senast den 18 april.
Vi kommer sedan att ta små filmklipp från respektive bidrag och sammanställa till en lite längre film! Denna publiceras på intranätet.
OBS! Tänk på att hålla fysisk distans och att ni följer de allmänna rekommendationer som för nuvarande gäller.
Prata gärna med er chef om det finns möjlighet att använda er av hälsopausen när ni spelar in dansen.
Här kommer några tips kkkför bästa filmresultat:
* Det är bra om den som filmar står hyfsat nära ljudkällan (högtalare) så inte musiken hörs dåligt i klippen.
* Det är bra om den som filmar håller kameran mot något så det blir hyfsat stadigt och inte ”hoppar”, alternativt sätter kameran/mobilen på ett stativ.
* Att ni inte heller filma på för på långt avstånd för då blir de som dansar väldigt små i filmen…
* För bästa resultat så är det bra om filmerna är i mp4-format, men vi kan konvertera till det formatet om de skulle vara av annat filformat.

När det gäller GDPR gäller följande:
Myndig medverkande ska vara medveten om att filmen publiceras på Karlshamns kommuns intranät och ge sitt muntliga godkännande till detta. Enklast är om den som filmar förmedlar denna info innan hon/han sätter igång!
Om någon mot förmodan inte är myndig ska medgivandet vara skriftligt från vårdnadshavare.

Hälsobingotävlingen är nu avslutad
Nu är tävlingsperioden för Personalklubbens Hälsobingo avslutad. Stort tack till alla ni som deltog!!! Och även ett stort tack till våra sponsorer som skänkt så fina priser:
Fridas Design, Salutiva AB, XL-Bygg, Iron Cave AB, JIBO, JH´s Hälsa och Harmoni, Wellness Studio
Tävlingsperioden denna gång var något längre, och det fanns fler rader att få bingo på. I dessa lite annorlunda tider så kan detta ha varit ett sätt att få något annat att tänka på.
Vinnarna underrättas personligen och presenteras här:
Vinster Hälsobingo, Vinnare             Arbetsplats
1                           Salutiva AB, Linda Heiman, Klockebacksskolan
2                           Cykelhjälm JIBO, Marcus Hörberg, It-enheten
3                           Presentkort JH´s Hälsa & Harmoni i Karlshamn, Lena Nilsson. Möllebackens fsk
4                           Presentkort JH´s Hälsa & Harmoni i Karlshamn, Anneli Ermestål, Björkhalla DV
5                           Presentkort JH´s Hälsa & Harmoni, Margareta Sternudd, Korpadalsskolan
6                           Presentpåse Fridas Design, Lina Abrahamsson, Svängsta fsk
7                           Presentkort XL-Bygg, Kerstin Svensson, Prästslättsskolan
8                           Presentpåse Irone Cave, Ida Augustsson, Svängsta fsk
9                           1 st  fri månads träning på Wellness, Eva Petersson, Stadsmiljöavdelningen
10                        1 st  fri månads träning på Wellness, Renee Svensson, Svängsta fsk
11                        1 st  fri månads träning på Wellness, Ingalill Gustavsson, Norrevångskolan
12                        1 st  fri månads träning på Wellness, Ida Grybäck, Stenbacka fsk
13                        1 st  fri månads träning på Wellness, Linda Mattsson. Svängsta fsk
14                        1 st  fri månads träning på Wellness, Annelie Sundén, Servicecenter
15                        1 st  fri månads träning på Wellness, Maria Karlsson, Mörrums skola
16                        1 st  fri månads träning på Wellness, Ingegerd Olofsson, Vuxenenheten
17                        1 st  fri månads träning på Wellness, Elin Sonesson, Mörrums skola
18                        1 st  fri månads träning på Wellness, Carina Olsson, Ekonomi
19                        1 st  fri månads träning på Wellness, Carina Hansson, Stenbacka fsk
20                        1 st  fri månads träning på Wellness, Lena Nilsson, Servicecenter
21                        1 st  fri månads träning på Wellness, Lennart Perbrink, Daglig verksamhet
22                        1 st  fri månads träning på Wellness, Pia Carlström, Asarumsdalens fsk
23                        1 st  fri månads träning på Wellness, Cecilia Thomasson, Löneenheten
24                        1 st badhandduk, Jeanette Gårner, Stenbacka fsk
25                        1 st badhandduk, Camilla Olsson, Prästslättens fsk
26                        1 st badhandduk, Barbro Karlsson, Myndighet/Resurs
27                        1 st badhandduk, Monica Nykvist, Regnbågens fsk kök
28                        1 st pläd, Eva Nilsson, Väggaskolans kök
29                        1 st pläd, Emma Isaksson, Asarumsdalens fsk
30                        1 st pläd, Josefine Gummesson, Städservice
31                        1 st pläd, Pernilla Abrahamsson, Norrevångskolan
32                        1 st badhandduk, Helena Torstenson, Prästslättsskolan
33                        1 st badhandduk, Annika Risberg, Löneenheten
34                        1 st badhandduk, Neringa Lauciene, Recordvägens gruppboende
35                        1 st badhandduk, Jonna Welander, Relationsvåldsteamet

Aktiviteter våren 2021

Som många av er redan har förstått så har vi tyvärr inte kunnat köra igång våra vanliga pass under våren.  Vi hoppas att vi ska kunna komma igång till hösten i stället.
Tack till alla er som har anmält er och hoppats på att det skulle lösa sig men tyvärr så har smittspridningen gått upp och ner under hela våren och Folkhälsomyndighetens rekommendationer var att inte träffa mer än de som ingår i hushållet varvid vi inte har kunnat köra igång våra aktiviteter.

Föreläsning
Vi återkommer under hösten med mer information om vår föreläsning.

Vi har restriktioner på att vi måste vara försiktiga. Jag vill därför be er om följande:
Vid minsta tecken på förkylning, feber, halsont mm så måste du stanna hemma. Du ska stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande.
Insjuknar du under en idrottsaktivitet ska du gå hem direkt.
Hålla avstånd mellan er deltagare.
Byt gärna om hemma före och efter aktiviteten.
Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
I varje gymnastiksal och idrottshall finns Z-vatten som är ett processat milt alkaliskt vatten som ska användas som ytdesinficeringsmedel.  I övriga salar där Personalklubben har någon form av aktivitet finns handsprit.

All info om passen och om vi eventuellt kommer att behöva ställa in kommer att kommuniceras här på webben. Vi följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vid frågor kontakta Susanne Håkansson tfn 0454-816 50 eller susanne.hakansson@karlshamn.se