Feriearbete för skolungdom

Karlshamns kommun ordnar under sommaren 2022 feriejobb för dig som är 17-18 år och som vill prova på ett av de yrken vi har inom kommunen. Ansök senast den 20 mars 2022.

Varje sommar har vi feriejobb som du som är mellan 17 och 18 år och som bor i Karlshamns kommun kan söka. Här får du under tre veckor prova på ett av de yrken vi har inom kommunen. Det ger dig pengar i fickan, men också en inblick i arbetslivet och vad det innebär att jobba inom kommunens verksamheter. Under 2022 har vi ferieplatser inom bland annat vård och omsorg, park, vaktmästeri och städ. Vi har också ferieplatser inom fastighetsskötsel hos bostadsbolaget Karlshamnsbostäder.

För att kunna söka ett feriejobb hos Karlshamns kommun krävs att du:

  • bor och är folkbokförd i Karlshamns kommun
  • är född 2003 (men inte fyllt 19 år), 2004 eller 2005
  • inte tidigare har haft feriejobb hos Karlshamns kommun.

Du som vill ha en ferieplats inom de verksamheter som sysslar med vård och omsorg kommer att behöva visa intyg på att du är vaccinerad mot covid-19.

Perioder

Sommaren är indelad i tre ferieperioder:

Period 1: 15 juni-1 juli

Period 2: 4 juli- 22 juli

Period 3: 25 juli-12 augusti

Arbetstid och lön

Du jobbar 7,5 timmar per dag (plus lunchrast) under första perioden eftersom den är något kortare på grund av att midsommarafton är en ledig dag.

Du som arbetar under period 2 och 3 jobbar 6 timmar per dag (plus lunchrast).

I år är lönen 72 kronor per timme, inklusive semesterersättning.

Ansökan

Skicka in din ansökan senast den 20 mars 2022. Du söker då till alla ferieplatser. Om du är särskilt intresserad av att jobba inom en viss verksamhet får du gärna skriva det i din ansökan.

Skicka in din ansökan här:

Ansökan: Feriejobb 2022

Vi lottar ut feriejobben rangordnat efter ålder. Först i utlottningen ligger de sökanden som är födda 2003 men ännu inte fyllt 19 år. Därefter lottas feriejobben ut bland dem som är födda 2004 och sedan dem som är födda 2005.

Du får svar via mejl

Om du blir erbjuden ett feriejobb får du svar under april eller maj på den mejladress du uppgav i ansökan. Se därför till att kolla av din mejl varje dag, och kolla även skräpposten.

Du som inte får ett feriejobb får alltså inget svar via mejl.