Anmäl frånvaro så här

Alla kommunala grundskolor i Karlshamn använder samma rutin för frånvaroanmälan. Här kan du läsa mer om hur du går till väga för att anmäla frånvaro. 

Du som har barn på fritids ska anmäla frånvaro till fritids via Vklass från den 18 mars. Frånvaro i skolan fortsätter du under våren att anmäla via Skola24. Våra verksamheter flyttas över till den nya lärplattformen i olika takt, och skolan står på tur att gå in i Vklass till hösten. Här hittar du information om Vklass:

Vklass

Hitta på sidan

Ladda ner appen

Appen heter ”Skola24” och finns att ladda ner där du hämtar appar:

Skola24 i App Store

Skola24 i Google Play

 

Du som inte kan ladda ner appar kan använda webbversionen: karlshamn.skola24.se

Logga in

Du loggar in i Skola24 med mobilt bank-id. Om du inte kan skaffa mobilt bank-id ska du höra av dig till skolans expedition första gången du ska frånvaroanmäla, så hjälper vi dig att få användarnamn och lösenord.

1. Välj ”Karlshamn” i rullisten.
2. Klicka på ”Logga in”.
3. Välj inloggningsmetod ”Vårdnadshavare – Bank-id”.

Anmäl frånvaro

Anmäl frånvaro varje dag när ditt barn är sjukt. Anmäl också tillfällig frånvaro som exempelvis tandläkarbesök. Planerad frånvaro som längre ledighet ska inte anmälas i appen. Ansök i stället om ledighet enligt skolans vanliga rutin.

  1. Välj barn i listan.
  2. Välj vilken dag frånvaron gäller: Idag eller Imorgon.
  3. Välj frånvarons omfattning: Heldag eller Del av dag. Om du väljer del av dag, skriv in Starttid och Sluttid.
  4. Tryck på Anmäl frånvaro för att spara.
  5. Du som vårdnadshavare får en bekräftelse på frånvaroanmälan via mejl eller sms. Om du inte får en bekräftelse på frånvaroanmälan ska du se över vilka kontaktuppgifter du har registrerat. Du kan ändra kontaktuppgifter via en e-tjänst: digitalatjanster.karlshamn.se/kontaktuppgifter

Har du frågor?

Kontakta i första hand skolans expedition om du får problem med att frånvaroanmäla.